PUBLICITAT

Andorra inicia relacions diplomàtiques amb Brunei

  • Els dos països estudiaran la possibilitat de viatjar sense visat pels andorrans
EL PERIÒDIC
NOVA YORK

Periodic
La reunió de les missions diplomàtiques, ahir Foto: SFG

Andorra ha iniciat relacions diplomàtiques amb Brunei Darussalam. La signatura que serveix per establir les relacions va tenir lloc a la Missió de Brunei a les Nacions Unides, Nova York, entre els ambaixadors i representants permanents dels dos països, Narcís Casal i Latif Tuah.

El Govern va informar a través d'un comunicat que durant la trobada bilateral –que es va allargar durant uns 20 minuts– s'havia parlat principalment de les economies i similituds dels dos estats com a petits països. L'ambaixador de Brunei va explicar la voluntat del seu país de potenciar el turisme com a sector de l'economia nacional i va comentar breument el conflicte existent a la zona del mar de la Xina meridional entre Vietnam i la Xina per la sobirania dels arxipèlags de Spratly i Paracel, esperant una resolució de manera amical entre els implicats.

La trobada es va desenvolupar en un ambient de cordialitat.

EXEMPCIÓ DE VISAT / Els representants permanents d'ambdós països van suggerir que un dels següents passos a fer, després de l'establiment de relacions diplomàtiques, seria la negociació per a l'exempció de visat per als andorrans que vulguin viatjar a Brunei.

D'assolir-se aquest acord, Brunei s'afegiria a la vuitantena de països que no requereixen visat als nacionals andorrans per visitar-los, entre els quals hi ha els Estats Units –que requereixen però tenir el passaport amb una vigència per a un període mínim de sis mesos– o Hong Kong, malgrat que per sortir d'aquesta regió administrativa especial i entrar a la resta del territori xinès, sí que es requereix de visat, a més del veïns Espanya, Portugal i França, i d'altres europeus, i altres més llunyans com poden ser Mèxic, Islàndia, Turquia, o la Unió dels Emirats Àrabs, per citar alguns exemples.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT