PUBLICITAT

El CV Andorra s'inscriu an la Superlliga 2 amb un risc enorme

  • El club espera que el Govern aporti 20.000 ? per jugar en aquesta categoria o haurà de començar de zero
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Hillaire instrueix els jugadors en el partit de la temporada passada contra l'Oviedo al pavelló dels Serradells Foto: EL PERIÒDIC

Un altre club que depèn de Govern i que ha hagut de prendre una decisió tot i tenir el futur enlaire. El CV Andorra s'ha inscrit en la Superlliga 2 que li pertoca per mèrits esportius però amb la incertesa de saber si rebrà l'ajut econòmic que necessita de l'Executiu per arribar al pressupost necessari per poder sobreviure en la segona categoria del vòlei espanyol.

El risc, però, és màxim ja que segons especifica la normativa de la Federació (RFEVB) si al final no pot sortir a competir haurà de comenzar de zero, des de la Tercera Divisió Catalana. Lluís Hillaire va matisar al respecte: «Sempre es pot arribar a una entesa amb la RFEVB i que et reubiqui en alguna categoria nacional però això tampoc es pot garantir». El que sí que sap el tècnic de l'Andorra és que l'entitat que presideix Nacho Maset ha pres un «risc important» a consciència, també amb dos arguments de pes com són el d'haver acabat Campió de la Lliga FEV en aquesta temporada passada i d'haver sigut també el millor fa dues campanyes en la Primera Nacional A amb una política econòmica d'austeritat, davant la falta de patrocinadors.

EL PAGAMENT NO S'HA EFECTUAT / El cert és que la caixa forta de l'Andorra està tan buida que està esperant cobrar la dotzena part de la subvenció de l'Executiu corresponent al mes de juliol –10.000 euros– per poder efectuar el pagament de la meitat de la quota, que ascendeix a 3.000 euros. L'altra meitat s'haurà d'abonar a l'octubre, coincidint amb l'inici de la competició. «Hem avisat a la RFEVB i no hi ha problema si no ens demorem més», va detallar el tècnic tricolor.

120.000€ de pressupost / Hillaire va estimar ahir que l'Andorra necessitarà un pressupost d'uns 115.000 euros per poder competir amb certes garanties en la Superlliga 2. Rep 120.000 euros de l'ajut però necessita pagar la inscripció, els sous dels jugadors i els desplaçaments, entre d'altres coses. «Necessitarem uns 20.000 euros més, que són els que demanarem a Govern», va avançar Hillaire. El que no sap és quan, això depèn de l'interlocutor que nomeni Toni Martí per a la parcel·la d'Esports de l'administració pública. Amb aquests diners intentarem lluitar per la permanènica. Seguim en una línia de tocar de peus a terra, de ser conscients de la nostra realitat», va assegurar Hillaire.

Hi haurà recompensa per a gairebé tots els jugadors que han jugat i entrenat amb asiduïtat aquesta darrera temporada mantenint-los en l'equip. És el cas del lliure Jose Garcia, qui ja ha fet saber al club que finalment s'anima a jugar un any més, Javi Borrego, Geni da Silva, Èrik Olivera, Porras i el repatriat Hèctor Garcia (Saragossa), Iván Lanza i Christian Salvador, amb el qual s'ha de parlar encara tot i que en principi no hi haurà cap problema per continuar a l'equip. El cas de Dani Mininel, Pequenho, la situació està enlaire ja per motius personals podria tornar al Brasil, el seu país d'origen tot i que ja pot jugar amb Andorra.

En el capítol de fitxatges Hillaire creu indispensable fer dues incorporacions perquè l'equip pugui competir amb garanties en la Superlliga 2. D'una banda s'ha de buscar un central o dos en el cas que Pequenho no continui a l'equip i també es busca un punta que pugui jugar d'oposat o de receptor. El Barça, que deixa de tenir secció de vòlei, pot ser un bon lloc per pescar i també Amèrica del Sud.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT