PUBLICITAT

Ribas serà confirmat com ambaixador extraordinari

  • L'exconseller Serra s'encarregarà de les relacions amb la Santa Seu
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la jornada de l'esport que va tenir lloc ahir als Serradells Foto: ANA / N. M.

Òscar Ribas continuarà formant part del cos diplomàtic andorrà i conservarà el càrrec d'ambaixador extraordinari per a les relacions amb la Unió Europea. Per altra banda, l'exconseller general del grup reformista Jaume Serra substituïrà el fins ara ambaixador prop de la Santa Seu, l'advocat Miquel Àngel Canturri, i se suma així a la llista de nous nomenaments diplomàtics que té previst fer el Govern en els propers dies.

L'actual ambaixador extraordinari per a les relacions amb Europa, Òscar Ribas, serà confirmat en el càrrec per l'actual Executiu de Toni Martí, segons va saber l'ANA en el decurs de l'acte que es va celebrar a l'ambaixada francesa per imposar a Ribas la Croix de Commandeur de la Légion d'Honneur. L'ambaixador de França resident a Andorra, Jean-Pierre Berçot, va destacar els «múltiples mèrits» de Ribas que el fan mereixedor de la condecoració: banquer reconegut i respectat per les finances internacionals, polític de gran talla, humanista i filantrop, per acabar definint-lo com l'Honnête Homme. L'ambaixador gal també va destacar la seva trajectòria política al capdavant del Govern d'Andorra i sobretot del període constituent, qualificant-lo de «visionari» i «d'haver situat Andorra en la modernitat».

Ribas va respondre agraint la condecoració i les paraules de Berçot. Va explicar que ha seguit els seus mestres de política andorrans que li van ensenyar que s'havia d'anar més enllà de l'administració del dia a dia i que sempre l'ha exercida mirant a llarg termini.

En relació a la seva tasca diplomàtica, Ribas va parlar de l'acord monetari a signar amb la Unió Europea i va reiterar que «és el tractat que s'havia de fer i el que s'ha fet» i que és «un instrument per seguir mantenint relacions amb la UE».

SERRA, AMBAIXADOR AL VATICÀ / El polític escaldenc Jaume Serra assumirà la cartera diplomàtica com a representant d'Andorra al Vaticà. Serra substituirà el fins ara ambaixador prop de la Santa Seu, l'advocat Miquel Àngel Canturri, i se suma així a la llista de nous nomenaments diplomàtics que té previst fer el Govern en els propers dies. Serra va ser conseller general en les dues darreres legislatures, i ministre de Comerç i Turisme en el darrer Govern d'Òscar Ribas.

El futur nomenament de Serra com ambaixador al Vaticà, s'afegeix a la llista dels altres noms de futurs ambaixadors: Maria Ubach a França i Portugal; Jaume Gaytán a Espanya; Josep Dallerès al Consell d'Europa i la continuïtat de Narcís Casal a Nova York.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT