PUBLICITAT

DA celebrarà el congrés fundacional dimarts vinent

  • La formació decidirà més endavant si s'inscriu o no a la Internacional Liberal
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge d'una reunió de DA, fa unes setmanas Foto: ANA

Demòcrates per Andorra ja té a punt els estatuts i l'ideari per tal de convertir-se en partit polític, que es presentaran en el congrés fundacional que tindrà lloc el proper dimarts 21 de juny. Segons fonts properes a la comissió redactora, els estatuts permeten que sigui un partit unitari però obert a pactes i a coalicions amb altres formacions, tenint en compte les sigles que hi ha actualment en l'àmbit parroquial. Un altre aspecte que ha estat molt debatut és la conveniència d'inscriure's dins de la Internacional Liberal. Finalment, s'ha optat per no incloure aquest aspecte i deixar el debat per després de la constitució del partit, ja que es considera que el més prioritari és crear un partit que acompanyi al Govern i afrontar les comunals del desembre.

L'ideari del futur Partit Demòcrata s'inscriu dins del reformisme liberal perquè els seus impulsors pensen que és el corrent ideològic que permet englobar tant la gent de centreesquerra com els que provenen del PLA. Tot i això, es deixa clar que és una formació nova de centre, i s'ha optat per no inscriure's en cap família internacional, a diferència del que s'havia fet en el cas del Partit Reformista. L'ideari del PRA, que ha servit de base per als demòcrates, sí que contenia una menció a la Internacional Liberal i al Partit Europeu Demòcrata Liberal i Reformista.

A banda de permetre les coalicions amb altres formacions, els estatuts també regulen l'estructura del partit, que es vol que sigui transversal i menys vertical. En aquest sentit, l'executiva tindrà representació de totes les parròquies i dels corrents interns que hi pugui haver, a més de comptar amb un total de set càrrecs. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT