PUBLICITAT

Els assalariats continuen a la baixa

  • Al mes de març passat sumaven 39.359 persones, el que és una tendència negativa del 2,5%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El nombre total d'assalariats del març es va situar en les 39.359 persones, de manera que continua amb una tendència anyal negativa del -2,5%. Així ho va fer públic el Departament d'Estadística, que va assenyalar que el sector més afectat per aquestes reduccions continua sent el de la construcció, amb una tendència anyal del -16,5%. D'altra banda, el salari mitjà era de 2.163,24 euros al mes de març, destacant una tendència anyal del 2,5% sobretot provocada pel pagament de les primes del sector financer.

El nombre d'assalariats segueix amb la tendència negativa dels darrers mesos. La construcció continua sent el sector amb un descens més acusat, mentre que l'hoteleria i altres activitats socials consoliden una tendència anyal positiva del 2,5% i el 3,3%, respectivament. Estadística afegeix que el sistema financer, les activitats sanitàries i el personal domèstic es recuperen també amb un 2,2%, 2% i 1,6% anyal.

Pel que fa a la massa salarial, aquesta era de 85.142.945 euros al març, xifra que mostra una estabilització en la tendència mensual (0,1%) tot i la tendència anyal negativa (-0,6%). Estadística apunta que a part de la construcció, els sectors més impactats per les reduccions de massa salarial són el comerç al detall i les indústries manufactureres. En canvi, agricultura, personal domèstic i activitats sanitàries creixen en massa salarial amb una tendència anyal del 7,2%, 4,3% i 4,2%, respectivament.

El salari mitjà creix particularment en els sectors de sistema financer amb el 10,9% i en transport i comunicació, amb una tendència anyal del 4,3%. En canvi, altres activitats socials redueix particularment el seu salari mitjà, amb el -5,1%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT