PUBLICITAT

Els preus pugen un 0,6% al maig i situen l'IPC al 2,7%

  • L'alimentació, la roba i l'esbarjo mantenen comportaments alcistes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Interior d'un centre comercial Foto: TONY LARA

Els preus han pujat un 0,6% al mes de maig, de manera que situen l'Índex de Preus al Consum anual al 2,7%. Així ho va fer públic el Departament d'Estadística. Les dades mostren que la variació acumulada al maig és del 2,3%. Els grups que mantenen un comportament a l'alça són roba i calçat, alimentació i esbarjo, mobles, béns i serveis diversos i salut, i ensenyament. En canvi, mantenen un efecte moderador sobre l'IPC els grups hoteleria i restauració i transport i habitatge.

La inflació subjacent, que és la que es calcula recollint tots els preus de l'IPC sense tenir en compte ni els productes energètics ni els productes frescos, va pujar una dècima i es va situar al 2,7%. La inflació subjacent anyal va pujar dues dècimes i registra el 0,5%. Així, la diferència entre l'IPC i la inflació subjacent és del 2,2% al maig.

Pel que fa als països veïns, l'IPC interanual d'Espanya del mes de maig baixa tres dècimes i se situa al 3,5%, després de registrar una variació mensual del 0%. L'IPC interanual de França del maig va baixar una dècima i va registrar un 2% (abril 2011, 2,1%) després de registrar aquest mes una variació mensual del 0,1% (maig 2010,0,1%). H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT