PUBLICITAT

Missatges d'optimisme a la Trobada al Pirineu

EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Ramon Roca i Albert Batalla, durant l'acte de benvinguda, ahir Foto: ANA / N. M.

La 22a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu va ser inaugurada ahir amb missatges d'optimisme per sortir de la crisi. Els encarregats de donar el tret de sortida a aquest esdeveniment patrocinat per Crèdit Andorrà, van ser el president de la trobada, Ramon Roca, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batallà. Ambdós van coincidir en destacar que la trobada que aquest porta el lema Volem créixer! Mercat local o global? ha de servir per trobar solucions i afrontar el futur amb optimisme. Roca va assenyalar que és necessari sortir de la zona «de confort» per créixer. L'alcalde de la Seu, per la seva banda, va voler donar la benvinguda als empresaris i va indicar que acollir aquestes jornades és positiu per a la ciutat i per la seva activitat econòmica. Les ponències giren entorn a la necessitat que les empreses creixin i s'expandeixin, i això és el que van voler destacar Roca i Batalla en la benvinguda.

INDIGNATS / L'alcalde de la Seu va agrair poder acollir aquest esdeveniment per tot el que significa per a la ciutat i per l'activitat econòmica que genera. Va apuntar que «espero que tots els actes es puguin desenvolupar amb tota normalitat» referint-se als indignats que es van acostar davant la Sala Sant Domènec per manifestar-se, i va apuntar que les manifestacions són legítimes però que no es permetrà cap tipus d'agressió ni violència. En aquest sentit va recordar que en un moment de crisi és necessari que hi hagi «imaginació, esforç i força» i va reconèixer que els empresaris són els que tiren endavant i creen llocs de treball, informa l'ANA.

Per la seva banda, Roca es va referir a la necessitat que les empreses intentin créixer i va voler llançar un clar missatge d'optimisme i d'il·lusió. Va dir que «el món està creixent i va millor del que ens pensem», i per això va assegurar que cal sortir del cercle de confort actual per anar més enllà.

Després de l'acte de benvinguda va tenir lloc la conferència a càrrec de l'especialista en cirurgia i aparell digestiu, membre de l'Acadèmia de les Ciències de Nova York i professor de lideratge, comunicació i creativitat, Mario Alonso Puig. Amb el títol La gestió de la intel·ligència emocional: voler és poder, va parlar de com es cataloga la intel·ligència i del fet que el coeficient intel·lectual no influeix més que en un 8% en les possibilitats que té una persona de prosperar a la vida.

El conseller delegat de DKV Seguros i president de la Fundació DKV Integralia, Josep Santacreu, va fer la segona de les ponències, i va parlar de la importància de la intel·ligència emocional. Va exposar que dirigir una empresa amb una bona relació amb els professionals comporta sempre uns millors resultats. Va indicar que si es tracta bé els empleats i se'ls motiva s'aconsegueix que s'impliquin més, que treballin més i que aportin noves idees. En aquest sentit va assegurar que és imprescindible crear un entorn de confiança, tot i que cal tenir en compte també triar a les persones adequades.

No es va quedar aquí, sinó que va anar més enllà i va parlat de com influeix en la vida de les persones la seva situació laboral. Segons va afirmar Santacreu, hi ha estudis que demostren que les persones més compromeses amb la feina són les que tenen un estat de salut millor, les que s'estressen menys i fins i tot les que arriben a viure més anys, i és per això que va finalitzar apuntant que «sabent això, tenim una responsabilitat molt gran amb els nostres treballadors».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT