PUBLICITAT

El River s'inscriurà a Or si el Govern es demora

  • És el primer reserva en cas de renúncia d'algun equip i arriscarà si el 8 de juliol l'Executiu no s'ha pronunciat
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Solana, Aixàs i Peñarroya celebren la continuïtat ja esperada del tècnic del River, ahir Foto: EL PERIÒDIC

El pròxim 8 de juliol finalitza el termini de les inscripcions per als equips que han de jugat la pròxima campanya en ocmpeticions de la Federació Espanyola de Bàsquet entre les quals hi ha la LEB Or i la LEB Plata, les dues divisions entre les quals s'espera que jugui el River i a poc més de dues setmanes vista el temps comença a apretar per al club que presideix Gorka Aixàs perquè necessita l'ajut de Govern per saber amb quins diners pot (o no) comptar.

Però l'entitat tricolor ho té tot controlat i té previst un pla: si l'Executiu diu que no té solucions per ajudar a trobar els 250.000 euros de més que necessita el River de pressupost per jugar a la LEB Or obviament s'inscriurà en la tercera categoria del bàsquet espanyol en la qual ja ha jugat aquest any. Si per contra l'Executiu diu que sí lògicament prepararà la documentació per jugar en la segona. Però ¿i si es demora en la resposta? Aixàs té una resposta, arriscada però la que tot el país desitja: «Els pagaments de les quotes són del 50% el 8 de juliol i de l'altre 50% al setembre per tant presemtaríem l'aval per jugar a Or amb demora», va assegurar el president. Això es deu a que les diferències en les inscripcions no són molt distants d'una categoria a l'altra; cal recordar que per jugar a Or es necessiten 40.000 de quota i 140.000 d'aval; a Plata 32.000 i 120.000. La pèrdua en cas que al final renunciés seria, per tant, mínima.

EL PRIMER RESERVA / Hi ha l'hàndicap de que això ho pot fer qualsevol club, inclosos el Lleida, el Càceres i la Palma que són els equips d'Or amb més problemes financers i els que apunten a perdre la categoria, però Aixàs va recordar: «Cada any hi ha una renúncia i més. I nosaltres som els primers de la llista», va afegir. Segons el director general, Francesc Solana: «La FEB ha fet un canvi en la normativa per evitar que un club pugui comprar la plaça d'un altre com va passar l'any passat al Cornellà». Per tant el primer no és l'Adepal Alcázar, com havia dit el club anteriorment, sinó el River. Un canvi, per tant, que apropa encara més l'equip andorrà a la segona divisió, amb un dret que s'ha guanyat sent el finalista dels play-off d'ascens.

Aquest pla que té el club en ment es deu a que el Govern, ahir al matí [el River va fer la roda de premsa a la tarda, tal i com havia informat ahir aquest rotatiu], va anunciar en veu de Jordi Cinca que «encara no tenim la seva proposta davant la taula». Hores més tard Aixàs va aclarir que el club no havia exposat encara el projecte, sinó que havia concertat hora amb la ministra, però ara a Govern està tot enlaire: «Aportarem les xifres de tot detallades i justificades, si podem fins i tot amb retorn d'inversió. El que tenim clar és que no pujarem per tornar a baixar, ens reforçaríem per no passar angúnies».

EL SÍ DE PEÑARROYA, OFICIAL / Ho va avançar ahir EL PERIÒDIC D'ANDORRA i així ha passat: el River també va convocar als mitjans a la tarda per oficialitzar la continuïtat de Peñarroya, tot i que encara queda pendent la renovació del contracte del tècnic. Ell, però, no ho va veure com un problema: «Estic content amb el gest del club però això té un procés. Pot ser ara, al setembre o que no hi hagi renovació. Pot ser ara, al setembre o que no hi hagi renovació però això no em preocupa, no es prioritari».

Respecte als dubtes de la seva renovació Peñarroya va sincerar-se: No he dit abans de la setmana de reflexió que continuo perquè estic a gust al River, el club em vol, tenim els mateixos objectius i jo donava per fet que seguia». I sobre el capítol d'altes i baixes va avisar: «Primer s'ha de mirar la situació dels nostres jugadors». Ell, però, marxa amb la sub-20 espanyola i va avançar: «Hi hauran poques notícies, almenys en les primeres setmanes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT