PUBLICITAT

El Nacional de 'cronos' es manté amb tres pujades

  • L'ACA té propostes i estudia ampliar-lo fins un mínim de cinc al 2012
I. MOURE
ORDINO

Periodic
Afonso, en la sortida de la ?crono' de Llorts en l'edició de l'any passat Foto: ORIOL LLAURADÓ

La cinquena edició del Nacional de contrarrellotge individual mantindrà aquest any les tres proves clàssiques, tot i que l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA) ha rebut propostes per poder-lo ampliar fins un mínim de cinc. El director de l'entitat, Gerard Riart, així ho va expressar ahir: «Aquest any no ens ha donat temps d'estudiar aquesta possibilitat però mirarem de fer-ho de cara al 2012. Tampoc no descartem fer una cursa en cada parròquia».

La primera cursa, la pujada al Coll d'Ordino –10 quilòmetres–, es disputarà el pròxim 2 de juliol, la segona, a la Coma d'Arcalís –13 km– el 6 d'agost aprofitant les festes majors de Llorts i la tercera, a Sorteny –12 km– el 4 de setembre.

Per primera vegada els cinc primers classificats en cada cursa rebran premis en metàl·lic, com un incentiu per ampliar el número de participants. Riart va ser explícit i va indicar: «Si tenim una cinquantena en cada una ja estarem satisfets». Entre ells hi serà el vigent campió, David Albós, que ha guanyat les dues darreres edicions i com no el català Jaume Morales, el qual no acostuma a fallar. A més l'ACA aquest any no només ha promocionat el Nacional de cronos a Andorra i Catalunya, sinó també a França.

Un dels petits hàndicaps en la participació per a la primera cursa és que l'endemà, el 3 de juliol, hi haurà la Volta als Ports, que de moment ronda els 60 inscrits. «Suposem que alguns voldran reservar-se i no faran les dues i en la Volta esperem superar els 200 inscrits que gairebé vam assolir al 2009».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT