PUBLICITAT

La Policia troba droga «per tot arreu» i la parella ho desconeixia

  • La fiscal demana sis anys de presó ferma per a cadascú i una multa de 60.000 euros
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La façana de la Seu de la Justícia, a l'avinguda Tarragona de la capital Foto: EDUARD COMELLAS

El Tribunal de Corts va jutjar ahir a la tarda una parella –ja trencada– acusada de vendre estupefaents. Tots dos neguen els fets i asseguren que mai havien vist la droga, però la Policia va trobar més de 2,5 quilograms d'haixix, 530 grams de marihuana i 53 grams de cocaïna, bona part preparada ja en dosis, al domicili de la parella. A més, també se'ls van trobar al voltant de 6.000 euros en efectiu i en bitllets «petits». A més, també es va trobar una vintena d'aparells de telefonia mòbil i una bàscula de precisió. Per la fiscalia, la relació dels processats amb la droga és evident i en l'informe preliminar demanava que s'imposés una pena de sis anys de presó ferma per a cadascun dels acusats, a més d'una multa de 60.000 euros. Per la seva part, les defenses van demanar l'absolució de tots dos processats.

La Policia ja tenia algunes informacions, i la matinada del 30 d'octubre del 2010 va controlar el vehicle conduit per l'home. En aquest primer control hi van trobar uns 785 euros en efectiu i en bitllets d'un valor màxim de 50 euros. Això va aixecar més sospites als agents, que van demanar l'autorització al processat per tal de registrar el domicili. Va ser allà on es van trobar les diferents drogues i altres 5.000 euros en efectiu.

«DROGA PER TOT ARREU» / Un sotsoficial de la Policia va ser molt gràfic i va manifestar que els agents havien trobat «droga per tot arreu». N'hi havia a la cuina, a la sala, amagada a la xemeneia i a les butxaques de diverses jaquetes, entre altres llocs. «Sense gos ja es va trobar cocaïna», va explicar un dels agents, que va exposar que les substàncies estupefaents «no estaven a la vista però eren fàcils de trobar». Afirmació contrària a les declaracions de tots dos processats, que van manifestar desconèixer que hi hagués droga al seu domicili i van assegurar no haver tingut mai relació amb aquests tipus de substàncies. De fet, la dona va exposar que en veure el que la Policia anava trobant al seu domicili li va causar un atac d'ansietat que li va fer perdre el coneixement, i tots dos van qüestionar davant la Policia que un tercer els hagués introduït la droga al domicili. Fet negat pels agents, que van assegurar que no s'havia trobat el mínim indici de forceig ni en portes ni finestres. Malgrat afirmar una i altra vegada que no tenien relació amb les drogues, a la vista van comparèixer dos testimonis que van assegurar haver adquirit en diverses ocasions droga a un o altre, o als dos. El primer va assegurar que normalment trucava a l'home i després era la dona qui li proporcionava la droga. L'altre, només coneixia l'home.

DINERS I TRÀFIC TELEFÒNIC / L'home va justificar que els diners trobats en efectiu eren en part guanyats al bingo, en part hores extres. Segons la dona, ella també feia aportacions i la suma es guardava en una caixa forta de la què només ell tenia la clau. La processada va explicar que la intenció era estalviar per algun dia tornar al país d'origen, Portugal. Pel que fa al trànsit telefònic, la Policia va determinar que l'home utilitzava múltiples aparells i números, que havien rebut fins a 511 comunicacions de persones vinculades al món de la droga, i la dona igualment disposaria de diferents aparells i números, que van rebre 311 comunicacions sospitoses. Igualment, es comptabilitzaven dos centenars de trucades a cabines telefòniques.

RELACIÓ CONFLICTIVA / La relació que mantenien els dos processats es podria considerar conflictiva. De fet, la dona havia interposat denúncia per maltractaments en una ocasió. El psicòleg de la Comella va valorar que la dona era submisa i molt depndent del seu company.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT