PUBLICITAT

Trobat mort el cos del passatger desaparegut i s'eleva a cinc la xifra de víctimes mortals

  • El cable de les gàbies amb material que traslladava l'helicòpter s'hauria enganxat amb un arbre i produït el sinistre
  • Els resultats de la investigació de les causes del sinistre no es coneixeren fins aquest dijous
11430_p1010495
Estat en que ha quedat l'helicòpter accidentat aquest matí a ka zona del refugi del Juclà.
Foto: ANA / A. R.


EL PERIÒDIC
CANILLO

El passatger de l'helicòpter que estava desaparegut ha estat localitzat mort, segons han confirmat fonts no oficials. S'eleva així a cinc el número de víctimes mortals en l'accident de l'helicòpter d'aquest dimecres al matí a la zona del refugi de Juclà. El tripulant que ha sobreviscut dels sis que hi viatjaven està ingressat a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron de Barcelona i el seu pronòstic és reservat.

Durant la roda de premsa que s'ha celebrat aquest dimecres al migdia a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell s'han avançat els primers detalls oficials pel que fa al sinistre de l'helicòpter. Segons ha explicat el ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, les investigacions se centren en esbrinar les causes del sinistre, que ha tingut lloc al voltant de les 9 hores. Segons ha informat el ministre, ha estat un bander que es trobava a la zona qui ha donat l'avís al voltant de les 9 hores quan ha vist l'helicòpter i posteriorment, una explosió.  Al lloc dels fet s’hi han desplaçat en helicòpter un metge, una infermera i dos membres del GRIM que han atès l'únic ferit que s’ha trobat en el moment d'arribar-hi, ja que els altres quatre cossos estaven sense vida. Posteriorment, al lloc dels fets també s'hi han desplaçat membres de la policia científica, així com el Batlle i el fiscal de guàrdia.

Pel que fa a la investigació, que es perllongarà durant diversos dies, segons ha dit Vila, se'n farà una de paral·lela per part de l'estat espanyol, ja que l'helicòpter estava matriculat a Espanya.  A França també s'iniciarà una altra investigació, perquè la nau estava fabricada en aquest país.

El Govern ha decretat un dia de dol nacional, tot i que encara no s'ha fixat. De la seva banda, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodriguez, ha recordat que a l'hospital s'està atent als familiars de les víctimes i ha remarcat que encara queda un treball molt dur de medicina legal forense per identificar els cossos. A més, tal i com ha explicat Vila, el copríncep episcopal ja ha fet arribar el seu condol als familiars de les víctimes.

-L'enganxada amb un arbre del cable d'on penjaven les gàbies amb el material de manteniment que traslladava l'helicòpter sinistrat aquest dimecres al matí a la zona del refugi de Juclà podria haver estat l'origen de l'accident, segons han explicat a l'ANA dues persones que es troben als voltants de l'indret. D'acord amb aquests testimonis l'helicòpter duia, com és habitual, el cable penjant i aquest s'hauria enganxat a un arbre de la zona que sobrevolava i, en conseqüència, s'hauria acabat estavellant a la muntanya, segons ha explicat a l'ANA Xavier Albella, un turista que es trobava a la zona.

Sis persones viatjaven en l'helicòpter sinistrat El grup de passatgers que viatjaven dins l'helicòpter estava integrat pel pilot i el mecànic de l'empresa propietària de l'aeronau, Heliand; dos treballadors de l'empresa Ecotècnic; el fuster del Comú de Canillo, i el guarda del refugi de Juclà. Dels sis viatgers, cinc han resultat morts, i un ha estat traslladat ferit molt greu per cremades al 70% del cos a Barcelona.

Una turista francesa, Danielle Pasquier, ha cedit les fotografies que ha fet aquest dimecres al voltant de les deu del matí de l'helicopter sinistrat, on es pot veure com l'aparell ha quedat completament calcinat. El lloc dels fets es coneix com la Pleta de Juclà, i es troba a 2.240 metres d'altitud, just per sota del refugi i l'estany de Juclà.

D’acord amb la informació facilitada per la unitat de cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron aquesta tarda, on ha estat traslladat el ferit de l’accident d’helicòpter ocorregut aquest matí a la Vall d’Incles, la seva situació clínica és d’estat crític. El ferit presenta cremades de tercer grau en el 85% del cos i està ingressat a la unitat de cures intensives del departament de cremats.

Agents del Cos de Policia faran guàrdia durant tota la nit per tal de protegir les proves a la zona on s'ha estavellat l'helicòpter i que ha causat cinc morts i un ferit greu. A més, les restes del fusellatge s'han tapat amb una lona per evitar que es deteriorin les proves i per tal que de cara a aquest dijous es reprengui la investigació de les causes del sinistre, amb l'arribada de responsables de l'aviació civil espanyola, tenint en compte que l'aparell estava matriculat a Espanya. Segons es pot observar al lloc dels fets, diversos fragments del cable que s'utilitza per subjectar les càrregues, l'eslinga, han quedat a una certa distància de les restes de l'aparell, que en desplomar-se hauria arrossegat un arbre de la zona. D'altra banda, fonts del Govern han informat que la identificació de les víctimes mortals no s'enllestirà fins aquest dijous, per la qual cosa es podria decretar el dia de dol per divendres.


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT