PUBLICITAT

L'anul·lació del congrés de Grenoble«garantirà l'èxit» del de la Massana

  • Els cònsols estaven preocupats per l'excés de congressos amb la mateixa temàtica
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Cartell de l'últim Congrés de Turisme de Neu, que va tenir lloc l'any passat a la parròquia d'Ordino Foto: TONY LARA

el Congrés de Turisme de Neu i Muntanya que s'havia de celebrar aquest any a Grenoble finalment s'ha anul·lat. D'aquesta manera, i tal com va assegurar ahir el conseller de Turisme de la Massana, David Baró, s'esvaeix el neguit que havien expressat els cònsols davant la possibilitat que aquest nou esdeveniment perjudiqués l'èxit del que s'ha de celebrar l'abril de l'any que ve a la Massana. El congrés que té lloc al Principat és bianual i, a començament d'any, l'Organització Mundial del Turisme, conjuntament amb el Govern, van acordar de celebrar-lo fora d'Andorra en anys alterns, és a dir, un any es faria a Andorra i l'any següent es faria fora del Principat, i així successivament.

En aquest sentit, l'edició del 2011 hauria d'haver tingut lloc el mes d'abril passat a Grenoble, però es va posposar al setembre a causa de la manca de participants, atribuïda a la poca antelació amb què es va programar l'esdeveniment. Finalment, el Govern ha informat recentment als cònsols que el congrés de Grenoble ha quedat definitivament anul·lat.

En declaracions a l'ANA, el conseller de Turisme de la Massana, David Baró, va explicar que, si s'hagués fet el congrés a Grenoble, s'hauria aprofitat per promocionar l'edició massanenca de l'abril vinent, però amb la notícia de l'anul·lació es posa fi al risc que hi havia que tants congressos poguessin perjudicar l'assistència i la qualitat del programa del certamen andorrà. Baró va afegir que aquesta anul·lació és «una garantia d'èxit» per a l'edició del 2012 a la Massana, ja que tothom era conscient que tants congressos de la mateixa temàtica «poden cansar».

La supressió del congrés de Grenoble posa fi a les preocupacions que havien expressat els cònsols, que temien que, per culpa de l'elevat nombre d'esdeveniments similars, el certamen andorrà acabés desapareixent. Els cònsols també van celebrar que el nou Govern es plantegi fer bianual el Global Tourism Forum, perquè així s'assegurarà l'èxit dels dos certàmens i s'optimitzaran recursos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT