PUBLICITAT

El servei d'àpats d'Escaldes ofereix dinar a 35 padrins cada dia

  • El menjador ha passat d'oferir menús a 5.500 escaldencs el 2007 als 8.600 de l'any passat
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Capdevila saluda als padrins presents ahir a l'àpat de la llar de jubilats Foto: COMÚ E-E

el servei de menjador de la llar de jubilats del Prat Gran d'Escaldes-Engordany va celebrar ahir el seu cinquè aniversari. Més d'una vuitantena de padrins van assistir a la festa organitzada pel Comú, que va iniciar-se amb un dinar en el qual hi va participar la cònsol de la parròquia, Montserrat Capdevila, la cònsol menor Meritxell Sangrà i la consellera de Gent Gran i Infància, Trini Marín. El servei ja està consolidat entre els padrins de la parròquia i ha anat augmentat la seva afluència. Actualment rep de mitjana 35 padrins cada dia, va explicar Capdevila.

De fet, des que va posar-se en marxa aquest servei d'àpats a la parròquia, el juny del 2006, el nombre de persones que n'han fet ús no ha parat d'augmentar. Del juny al setembre del 2006 van ser 2.610 els padrins escaldencs els que van adquirir tiquets de dinars, a un preu de 5,5 euros. L'any 2007 van ser 5.762 i un any després el servei va oferir fins a 7.035 àpats. Aquesta xifra va créixer fins als 8.659 menús servits l'any passat. I en el que portem de 2011 3.953 persones han fet ús d'aquest servei.

Per tot, la cònsol va assegurar ahir que es tracta d'un servei plenament consolidat i que acull tant a persones que viuen soles com vidus i matrimonis de gent gran. El servei s'ofereix de dilluns a divendres però hi ha padrins que opten «per venir només un o dos dies», va explicar la cònsol.

Fomentar les relacions / El servei va néixer amb la vocació de fomentar entre els padrins i les padrines una alimentació sana i equilibrada, a més d'oferir un espai de relació social entre la gent gran de la parròquia.

Els menús estan elaborats per una dietista i els àpats estan preparats mitjançant unes coccions suaus, baixes en greixos i sal, i majoritàriament potenciant els productes del país. Ahir els assistents, també la cònsol, van poder comprovar-ho de primera mà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT