PUBLICITAT

El River necessita 250.000 euros més de pressupost per jugar a Or

  • La FEB ha instat l'entitat d'Aixàs a «preparar-se» per si hi han dues renúncies en la segona categoria
iván moure
andorra la vella

La feina de despatxos en el bàsquet espanyol comença a agafar forma. Queden tres setmanes perquè finalitzi el termini d'entrega de les quotes d'inscripció dels equips –el pròxim 8 de juliol– i el River ja ha fet números per si al final acaba ascendint per la via administrativa a la LEB Or. L'entitat que presideix Gorka Aixàs ha calculat que necessitaria 250.000 euros més respecte del pressupost actual, xifrat entre 670.000 euros i 690.000, per jugar en la segona categoria del bàsquet espanyol.

El fet de prendre's la modèstia de planificar la pròxima temporada com si acabés jugant a Or es fa a instàncies de la pròpia Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), que fa uns dies es va posar en contacte amb l'entitat tricolor per fer-li saber que en cas que hi hagin dues renúncies tindria la opció de pujar –només l'Adepal Alcázar el supera en preferència.

Aquesta trucada convida a pensar que les opcions de què hi hagin dues places vacants a Or són molt altes, ja que hi han tres clubs amb seriosos problemes econòmics, tal i com va expressar-li la FEB quan es va posar en contacte amb al River: el Lleida, la Palma i el Càceres, tot i que aquest últim té un ple recolzament de les entitats públiques d'Extremadura que conviden a pensar que no perdrà la categoria per problemes financers.

¿LA SOLUCIÓ LA TÉ EL GOVERN? / És evident que trobar els 250.000 euros al Principat a través de patrocinadors privats és inviable i el que ha fet el River és presentar la documentació a l'Executiu sobre la situació actual que hi ha al bàsquet espanyol i que inclou la xifra que necessitaria per arribar als prop de 950.000 euros que necessitaria en cas de jugar a LEB Or: «El club està preparat a nivell estructural i de massa social. Ara falta saber si tenim el recolzament del Govern si al final podem optar a pujar. Hem sol·licitat una reunió per veure podem comptar amb el seu suport perquè sense aquest ajut no ens podrem plantejar tirar endavant», va explicar ahir el director general de l'entitat, Francesc Solana.

Com li passa al BP de futbol sala el River s'ha trobat amb que encara no hi ha una figura al Govern amb la qual puguin entrevistar-se, però confien en que això no sigui un impediment per rebre el suport.

8.000 EUROS MÉS D'INSCRIPCIÓ / El cert és que els preus per jugar a Or o Plata no tenen grans diferències ja que jugar en la segona categoria espanyola té un cost de 40.000 euros i fer-ho en la tercera 32.000. L'aval també és sensiblement superior: 140.000 euros per 120.000, respectivament. A més el 8 de juliol només caldria pagar la meitat, és a dir 20.000 o 16.000 euros.

«ens hem guanyat el dret a pujar» / Solana va argumentar el perquè el River vol pujar a Or, quan no ha aconseguit l'ascens directe a les pistes de joc i es va remetre a «un dret que ens hem guanyat». Amb això el director general del club vol dir que el fet d'acabar finalistes en la temporada que acaba de finalitzar els dóna aquest dret: «Si per exemple fóssim cinquens no el tindríem. Ens han faltat dos tirs lliures per estar on volíem hi així hauria estat més gloriós però hem demostrat que tenim la qualitat suficient per continuar creixent esportivament».

ES REACTIVEN LES CONVERSES / En el cas Peñarroya, que dilluns havia dit a aquest rotatiu que s'havia pres uns dies de «desconnexió» per meditar el seu futur, ahir a la nit va reactivar les converses amb Solana sobre la seva continuïtat a la banqueta, i el director tècnic va tornar a repetir el discurs que manté des del dia que va acabar el play-off d'ascens, amb un afegit que demostra la confiança que té el club en l'entrenador: «Comptem amb ell i de fet treballem en oferir-li una ampliació del contracte perquè se senti valorat. Ha format part de l'inici d'aquest projecte i és una peça important». Peñarroya ja tenia un contracte per dos anys que expira al juny del 2012 i en cas d'acceptar la nova proposta de la junta es vincularia al club fins el 2013.

Respecte als jugadors tot dependrà de l'entrenador alhora de confeccionar l'equip i de si es juga a LEB Or o Plata. Tots acaben contracte tret de Matalí, al qual li queda un any i Solana va confirmar ahir que el capità Dani Marín també continuarà.

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT