PUBLICITAT

L'anul·lació del Congrés de Neu de Grenoble millora les perspectives de cara a l'edició andorrana

  • Els cònsols havien manifestat la preocupació per una possible sobresaturació de congressos
  • La Massana serà la seu de l'edició 2012
EL PERIÒDIC
LA MASSANA


15_06_congresneu
Imatge del Congrés celebrat el 2010 a Ordino. Foto: ANA
Finalment, el Congrés de Turisme de Neu i Muntanya que s'havia de celebrar enguany a Grenoble s'ha anul·lat. D'aquesta manera, tal com ha assegurat el conseller de Turisme massanenc, David Baró, s'esvaeix el neguit que havien expressat els cònsols davant la possibilitat que la celebració d'aquest nou esdeveniment perjudiqués l'èxit del que s'ha de celebrar a l'abril de l'any que ve a la Massana. Cal recordar que el congrés que té lloc al Principat és bianual i que a principis d'aquest any l'Organització Mundial del Turisme, conjuntament amb el Govern, van acordar de celebrar-lo fora d'Andorra els anys que no toqués al Principat. En aquest sentit, l'edició del 2011 s'havia de celebrar a l'abril a Grenoble, però es va posposar al setembre a causa de la manca d'assistents per culpa de la poca antelació en organitzar-lo. Finalment, el Govern ha informat recentment als cònsols que ha quedat definitivament anul·lat.
El conseller de Turisme de la Massana, David Baró, ha dit que si s'hagués fet el congrés a Grenoble s'hauria aprofitat per promocionar l'edició massanenca de l'abril, però amb la notícia de l'anul·lació es posa fi al risc que hi havia que tants congressos poguessin perjudicar l'assistència i la qualitat del programa del certamen andorrà. Baró ha afegit que aquesta anul·lació és "una garantia d'èxit" per l'edició del 2012 a la Massana, ja que tothom era conscient que tants congressos de la mateixa temàtica poden cansar.
A més, la supressió del congrés de Grenoble posa fi a les preocupacions que havien expressat tots els cònsols, en el sentit que tenien por que es perdés la influència que aquest certamen té sobre Andorra, i que per culpa de l'elevat nombre d'esdeveniments similars, pogués acabar desapareixent. Igualment, els cònsols també van celebrar que el nou Govern es plantegi fer bianual el Global Tourism Forum, perquè així s'assegurarà que tots dos certamens tinguin èxit i s'optimitzaran recursos.
Per tot plegat, l'edició de la Massana serà la setena i no la vuitena del Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya 2012. Baró ha explicat que com que a finals d'any hi haurà el canvi de consolat, la intenció és avançar-se i deixar-ho tot enllestit abans. De fet, es preveu que al setembre ja puguin anunciar el tema, les ponències i tot el programa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT