PUBLICITAT

L'imminent Europeu sub-17 és el pont per al Mundial B del 2012

  • El combinat nacional absolut espera l'explosió dels joves talents per formar un combinat absolut de garanties
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Àlex Martín, defensat en el partit d'Andorra contra els Estats Units en el Mundial A de Vigo, a l'estiu del 2009. Foto: EL PERIÒDIC

La darrera presència de la selecció andorrana d'hoquei sobre patins en competició oficial es remet al Mundial A del 2009 disputat a Vigo. L'últim lloc obtingut dels dotze països que hi participaven va provocar l'adeu Climent Padrós i des de llavors no hi ha seleccionador ni calendari de competició.

Això podria canviar a partir del 2012 al Mundial B –amb seu encara per determinar– a través d'un projecte ja engegat que tindrà unes dates decisives: del 5 al 10 de setembre d'aquest any. Durant aquests dies hi haurà el torneig Europeu sub-17 a Ginebra (Suïssa), en el qual hi haurà la tricolor que dirigeixen Marc Martín i Juan Sebastián igual que l'any passat va participar en la mateixa competició, a Northampton (Anglaterra), en la qual van ser cinquens.

Segons fonts consultades per aquest rotatiu la intenció és que els joves talents es formin en competicions de primer nivell internacional perquè l'any que ve, ja amb la majoria d'edat, puguin entrar en la dinàmica de la selecció absoluta juntament amb alguns veterans. Ara mateix això no seria possible perquè no hi han prou jugadors per tenir una plantilla de garanties i sense això, millor no gastar diners per gastar.

SEBASTIÁN NO HO VEU CLAR / Juan Sebastián, que acaba de ser nomenat com a entrenador de l'Andorra HC Cevalls, és una de les opcions que contempla la Federació Andorrana de cara a la posició de seleccionador. Ell, que també és ajudant de Marc Martín en la sub-17, ha admès contactes indirectes però no veu clara la possibilitat d'ocupar-se de la tricolor i el Cevalls alhora: «La idea que tenen és comptar amb gent del país i a mi m'han insinuat alguna cosa... Segons com em vagi aquest any al club podrien voler que jo fos el seleccionador, però personalment penso que no és bo per a l'hoquei patins d'Andorra tenir la mateixa persona al primer equip del Cevalls i a la selecció. Tenir algú altre a la selecció és bo perquè els jugadors han de demostrar-li, cosa que no passaria si algú compaginés càrrecs. És una qüestió de motivació per als jugadors», va explicar ahir. Sembla, doncs, que Andorra vol recuperar el crèdit internacional com a selecció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT