PUBLICITAT

La continuïtat d'alguns està en les seves mans

RAFA MORA
Periodic
Foto: TONY LARA

Quin joc de cartes més divertit aquest de començar a trencar-se el cap per saber qui continuarà en un equip i qui no quan la temporada tanca. En realitat, això és un patiment, perquè saps que al país hi ha sis equips importants, i si els mitjans hem d'estar al tema de tots els seus jugadors, cada dia hauríem de fer tres-centes trucades que no sé si serien del gust de tots. En el cas del River, sembla més fàcil, perquè tot està en mans de Joan Peñarroya. Si diu que sí a l'oferta de renovació que li ha fet el club, es pot dir clarament quins jugadors seguiran i quins no.

Això, diran vostès, hauria de tenir fonts consultades pel mig. D'aquestes n'hi ha, però les respectarem com han demanat i simplement el que aquí es dirà serà un compendi de totes elles. Peñarroya, és clar, pel que fa a dir quins jugadors sí i quins no, no obre la boca, perquè darrere de l'u ve el dos i el que és prioritari és saber si ell segueix. Així que el periodista es busca la vida per altres costats.

L'últim jugador en marxar de vacances serà Justin Howard, que ha de ser a Andorra fins el 15 de juny per la seva recuperació de la mà, tot i que l'altre dia el vaig veure passejar pel costat de la redacció on va al metge, i ho feia sense el guix i amb un paper a la mà que, posats a pensar, semblava l'alta mèdica per la cara d'alegria que portava l'homenet. De la resta, tornada a casa i descans per a tots. Els que hi són, evidentment, són els andorrans, i d'aquest l'únic que té assegurada la seva presència –Albert Farfán i Oriol Fernández no compten en aquestes llistes per ser de la cantera– és Dani Marín, per andorranitat i perquè, ben mirat, tot i haver marcat uns números molt discrets per no dir negatius, en realitat a cada partit que ha jugat ha fet exactament el que li demanava el tècnic, que era ser dur en defensa i un treball brut que, en aquells moments puntuals, el River necessitava per controlar el joc. De fet, Peñarroya sempre l'ha defensat en les respostes que feia als periodistes quan preguntàvem pel seu rendiment.

L'altre andorrà és Rafa Casals. Molt m'hauria d'equivocar, però el Rafa no té lloc al River si el club troba homes per a la seva posició. Un home de la seva posició és Justin Howard, el alliberat de la mà enguixada amb somriure pel carrer, però el seu rendiment no ha estat l'esperat tot i haver fet bons números. La seva posició sota cistella, amb el seu cos monumental, ha estat contundent però no excessiva, i així tindrà la porta oberta per sortir si Peñarroya segueix a la banqueta.

Un altre que no seguirà serà James Holmes. Sí, un bombarder en el play-off, però d'una intermitència desesperant durant tot l'any. L'altre que és a la llista negra és Néstor Zamora. El base s'ha vist desbordat per Jon Santamaria, aquest home que durant la fase regular no mirava ni a cistella i al final ho llançava tot i encertava i a més duia la batuta de l'equip al mateix nivell o fins i tot millor que Zamora.

Dels que continuarien si es queda Peñarroya, s'intentarà que hi siguin Santamaria, Piru Ros, Pablo Sánchez, Rob Johnson i Andreu Matalí, però no cal ser massa intel·ligent per saber que tot això depèn del tècnic, sí, però també de si tenen ofertes millors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT