PUBLICITAT

El portuguès serà llengua opcional el proper curs al Comte de Foix

  • L'idioma es podrà estudiar a partir del Sixième (11 i 12 anys) i fins al Baccalauréat (Bac)
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'ambaixador de Portugal a Andorra, Mario Damas Nunes. Foto: TONY LARA

El Lycée Comte de Foix d'Andorra la Vella introduirà la llengua portuguesa com a opcional a partir del pròxim curs, segons va anunciar a l'ANA l'ambaixador de Portugal a Andorra, Mario Damas Nunes. D'acord amb el representant diplomàtic portuguès al Principat, la llengua portuguesa es podrà estudiar en el marc del sistema francès a partir del Sixième (alumnes d'11 i 12 anys que inicien la secundària) i fins al Baccalauréat (Bac). «Aquest curs vinent, a partir de setembre, tindrem una secció internacional al Lycée on el portuguès ja hi estarà com a opció i això crec que és una mesura molt important», va explicar Damas Nunes.

L'ambaixador va assenyalar que aquesta introducció de la llengua portuguesa, que arrenca amb la iniciativa del sistema francès, i amb una professora del govern gal, ha de ser «un exemple per als altres dos sistemes educatius del país, l'andorrà i l'espanyol». L'ambaixador de Portugal va afegir que està preparant una reunió amb la ministra d'Eduació, Roser Suñé, per tractar aquest tema en específic i que vindran dues conselleres de Madrid i Barcelona per abordar-ho amb les autoritats andorranes.

«Amb les dues conselleres i la ministra el que farem és posar en pràctica el que per a nosaltres és de la màxima importància, integrar l'ensenyament del portuguès en l'horari normal de l'escola andorrana, del sistema que sigui, preferentment dels tres sistemes, el francès, l'andorrà i l'espanyol», va explicar l'ambaixador.

Damas Nunes va manifestar que ja ha tingut contactes amb el nou Govern per aquesta nova incorporació al currículum escolar i també va explicar que ha trobat una molt bona disposició per treballar a favor de la introducció del portuguès a les aules del Lycée Comte de Foix. «Roser Suñé es va mostrar molt oberta, i el cap de Govern, Toni Martí, també està obert a aquesta introducció i també hem parlat amb el ministres d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya», va afirmar l'ambaixador.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT