PUBLICITAT

La falta de rodatge deixa la selecció sense victòries a Gdansk

  • Avui encara té opcions de millorar si no vol marxar a la pròxima cita del juliol a Heidelberg amb problemes
EL PERIÒDIC
GDANSK

Periodic
Abelló condueix l'oval durant el partit contra Polònia que Andorra va perdre per 26-0, ahir a Gdansk Foto: FAR

la selecció andorrana de rugbi 7 es va veure ahir desbordada a la cita europea de la Divisió A per la manca de rodatge i el cansament que els jugadors tricolors arrosseguen després d'una temporada molt llarga amb el VPC Andorra. El combinat de sevens que dirigeix Cristian Pons, que debutava a la banqueta, no va guanyar cap dels quatre enfrontaments que va disputar ahir. D'aquesta manera, avui només li resta jugar contra Israel al matí per tancar el grup i conèixer els emparellaments amb els equips del grup A, on Suïssa i Xipre són els candidats perquè ahir tampoc van tenir un bon dia a la ciutat polonesa de Gdansk. Els resultats que es treguin contra aquests dos equips als emparellaments del migdia seran fonamentals per conèixer la posició final d'Andorra a aquesta fase, que tindrà la seva continuïtat el cap de setmana del 2 i 3 de juliol a Heidelberg (Alemanya), i aquí sí que hi haurà descensos. Així que avui toca rectificar per no patir a la cita alemanya d'aquí a tres setmanes.

Andorra va obrir foc al dia d'ahir amb el matx contra Alemanya. L'equip germànic, que al final de la jornada de dissabte seria el més potent del grup B on és enquadrada la tricolor, va demostrar el seu potencial amb un triomf per 22-5 en què els andorrans no van tenir gairebé opcions. El següent enfrontament dels homes de Pons va ser contra Bèlgica, i aquí tampoc hi va haver premi per als andorrans amb una derrota per 7-12.

La situació es va complicar amb aquests dues derrotes consecutives, i no ajudava en res que el següent enemic fos l'equip amfitrió. Així va ser, i els polonesos van passar per sobre d'Andorra amb un clar 26-0. Per últim, la tricolor jugava contra Croàcia, que fins el moment tampoc no havia vençut en cap partit i havia patit una última derrota contra Bèlgica molt dolorosa per 0-43.

Andorra va sortir contra els croates amb motivació de vèncer, i fins i tot es van posar per davant amb un 7-0. Però l'esforç del dia va passar factura a la plantilla, i del 7-0 es va passar a un 12-21 decebedor que va deixar contra les cordes la tricolor.

AVUI AL MATÍ, ISRAEL / L'Europeu segueix avui amb l'últim partit de la fase regular contra Israel –quart a la taula amb una victòria contra Croàcia per 19-5–, i esperar després a conèixer els emparellaments amb l'altre grup per saber la posició final a aquesta cita de Gdansk.

GDANSK I HEIDELBERG SUMEN / El torneig polonès que rep Gdansk és el primer dels dos que s'han de disputar. El següent serà el cap de setmana del 2 i 3 de juliol, quan de nou totes les seleccions es veuran les cares a Heidelberg (Alemanya). Allà serà clau fer un bon paper, com ho serà acabar avui millor que no pas ahir per part andorrana, si no vol patir els problemes d'última hora per evitar el descens de categoria. Dels 12 equips que hi juguen, baixen dos, mentre que només puja un.

Andorra ha de confiar avui en el seu potencial per recuperar-se del dur cop rebut ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT