PUBLICITAT

Rafel considera la bicicleta «clau» del desenvolupament de l'estiu

  • Des de Vallnord s'aposta per potenciar Andorra com a destinació ciclista en les seves diferents disciplines
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista de les instal·lacions a l'estiu. Foto: ONA MORANTE

Vallnord dóna el tret de sortida a la temporada d'estiu aquest cap de setmana amb l'organització de la Maxiavalanche. Competició de bicicleta de descens que arriba al seu desè aniversari i que en aquesta edició compta amb un total d'uns 700 inscrits. El director general de Vallnord, Martí Rafel, ja va defensar durant la presentació d'aquesta temporada d'estiu a principis de mes, que aquesta participació es tradueix en un miler de persones pernoctant i consumint al país.

Això serveix d'il·lustració per a la convicció de Rafel que «l'entorn del món de la bicicleta serà una de les claus del desenvolupament de l'activitat d'estiu del país». Però entenent la bicicleta en totes les seves versions –de descens, trial, BMX, rally, ruta–, encara que la bicicleta de descens s'ha de tenir com a «gran atractiu» al país. «No perquè hi creguem més o menys», sinó perquè és l'oferta que més diferencia Andorra d'altres potencials destinacions de bicicleta. El director general de Vallnord va argumentar la seva posició defensant que s'ha d'aprofitar l'esforç fet de senyalització dels ports i per promoure la bicicleta de ruta, però que no s'ha d'oblidar que tant Vallnord com Grandvalira són explotadors de remuntadors mecànics, i que les característiques que ofereixen els dos bike parks són apreciades pels ciclistes d'aquesta modalitat.

MARCANT LES DIFERÈNCIES / Rafel va remetre's a les explicacions de David Vázquez, «un dels millors riders espanyols de tots els temps a nivell de resultats a la Copa del Món», que entrena sovint «a casa nostra». Les explicacions de Vázquez sobre per què li agrada entrenar a Andorra donen les claus de l'èxit a Rafel: el desnivell de la serra a la costa va entre els 200 i 300 metres, mentre que a Andorra és de 1.000; l'ambient a la platja és xafogós –dada important tenint en compte l'equipació i les proteccions que duen els riders–, i aquí és «molt més fresc»; i a baix es requereix d'un vehicle que serveixi de remuntador.

En aquesta línia, Rafel va reiterar que l'usuari ciclista del domini està disposat a recórrer llargues distàncies per gaudir d'un bon bike park, i considera que els que té avui en dia Andorra «s'han desenvolupat bé» i el que cal és dedicar esforços al seu manteniment. Per això Vallnord ha adquirit una nova màquina per anar polint els circuits i garantir que aquests estan en «perfectes condicions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT