PUBLICITAT

Les retencions de l'hivern es reprodueixen aquest pont

  • Les cues a l'entrada de Sant Julià arribaven durant el matí a la Borda Sabater
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les cues a l'entrada de Sant Julià de Lòria, ahir al matí. Foto: TONY LARA

L'afluència de visitants es va tornar deixar sentir ahir. Les retencions que es van detectar a l'entrada de Sant Julià de Lòria feia dies que no es trobaven, encara que tampoc van ser extraordinàries. Van allargar-se entre les 11.30 hores del matí i fins més enllà de les 14 hores, i van arribar fins a l'alçada de Borda Sabater, segons van informar des de l'Agència de Mobilitat. No serien unes retencions remarcables si no fos per les dates en què es produeixen i que van cridar l'atenció de més d'un ciutadà. Són cues habituals en un cap de setmana d'hivern, va destacar Mobilitat, que va insistir que les retencions no van arribar en cap cas a la frontera i que no es van registrar altres incidències remarcables a la xarxa viària del Principat.

Aquestes retencions registrades a l'entrada de Sant Julià són consonants amb la percepció dels hotelers, que com a mínim a les parròquies centrals, constataven un «bon cap de setmana» a nivell d'ocupació, tot i que no es disposa de dades. Cal remarcar que molts establiments hotelers, sobretot a les parròquies altes, es troben tancats en aquestes dates, quan s'ha acabat la temporada d'hivern i encara no s'ha donat pròpiament el tret de sortida de la d'estiu.

ELS FACTORS DE L'ENTRADA/ Entre les múltiples explicacions per aquesta arribada considerable de visitants, més enllà que es tracta d'un cap de setmana llarg de tres dies també a Catalunya, hi ha el fet que l'estació de Pal de Vallnord acull la desena edició de la Maxiavalanche, tal i com van destacar des del sector hoteler, per la qual es calcula que s'han desplaçat fins al Principat al voltant d'un miler de persones.

A més, cal tenir en compte que les previsions meteorològiques, anunciant més aviat poc sol i algunes pluges, poden haver fet que molta gent hagi preferit passar aquests dies a la muntanya, i no pas a la platja, com seria més normal per aquestes dates properes a Sant Joan.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT