PUBLICITAT

Damas Nunes insta a una major unitat dels residents

  • L'ambaixador de Portugal aposta per donar a conèixer la cultura i la gastronomia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'ambaixador Damas Nunes mira una ampolla de vi portuguès, ahir. Foto: ANA / J. A. G.

L'ambaixador de Portugal a Andorra, Mario Damas Nunes, emplaça els residents portugesos al Principat a «unir-se per tal de ser més forts» en celebracions com la setmana cultural portuguesa, organitzada al voltant del Dia de Portugal, de Camoes i de les Comunitats Potugueses, que va finalitzar ahir a la tarda. La setmana cultural «ha estat una primera experiència fora de les associacions portugueses en l'intent de fer una cosa més oberta i al carrer, per anar a l'encontre de la societat andorrana, i això ha estat un èxit total», va manifestar l'ambaixador en declaracions a l'ANA.

Damas Nunes va assenyalar que s'ha ofert una gran diversitat d'actes i manifestacions culturals que han comptat amb la participació de diferents grups folklòrics portuguesos del país, així com un concert de Cristina Branco, que l'ambaixador també va qualificar «d'èxit total». L'ambaixador va destacar molt especialment els esdeveniments al voltant de la gastronomia, sobretot els que han servit per mostrar el vi i el formatge portuguès, «que tenen una reputació molt gran i hem ensenyat el millor», va subratllar.

Així doncs, l'ambaixador va remarcar que la setmana cultural ha demostrat «una imatge d'integració al país d'acollida i hem tingut una acceptació molt gran, de manera que potser hem de repetir-ho una altra vegada, però sempre hem d'estar al costat de la societat andorrana i en un local com el de l'Illa Carlemany».

SENSE RENUNCIAR A LA CULTURA PRÒPIA/ «La unió del moviment associatiu a Andorra és una mostra clara i inequívoca que es pot fer una integració al país tot mostrant la cultura pròpia», va insistir Damas Nunes. La setmana es va tancar amb el lliurament de trofeus d'un campionat de futbol sala. L'actuació de hip hop del grup Largo Alcance, que s'havia de fer ahir a la tarda a Illa Carlemany, es va haver de suspendre per qüestions de salut d'un dels components.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT