PUBLICITAT

La ludoteca de Santa Coloma passarà de 70 a 93 places

  • El Comú oferirà entre 3 i 5 noves contractacions per ajustar-se a la demanda
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El conseller Quim Valera, en una roda de premsa del Comú. Foto: ANA

La ludoteca de Santa Coloma, que fins ara assistia a una setantena d'infants d'entre els 3 i els 12 anys, amplia el nombre de places per poder així donar cobertura a totes les demandes que s'han rebut en el passat període d'inscripcions per al curs 2011-2012. I és que, si normalment el nombre de baixes i el d'altes estava equilibrat, enguany s'han rebut 7 baixes i 35 demandes de plaça. Davant d'aquesta situació, la conselleria de Social del Comú d'Andorra la Vella, encapçalada per Quim Valera, va proposar a la majoria comunal la possibilitat d'ampliar el nombre de places i «no deixar cap família sense aquest servei», va indicar el conseller en declaracions a l'ANA.

Entre totes les possibilitats que des de la conselleria es van plantejar, l'opció «més viable» és la contractació de més personal per així satisfer les demandes i donar cobertura a aquestes famílies «que tenen infants i que compleixen els requisits per accedir-hi». D'aquesta manera, al setembre es passarà de les 70 places actuals a 93. Valera qualifica aquesta mesura «d'imperativament necessària», ja que «de tots els serveis infantils que es donen, aquest és el més important», va manifestar.

Per tal satisfer aquestes demandes a partir del curs vinent (2011-2012), el Comú d'Andorra la Vella contractarà personal tècnic eventual, tot i que encara no se sap el nombre de places, que varia entre les 3 i les 5 noves contractacions. L'augment d'infants, però, no suposarà una alteració al funcionament diari de la ludoescola ni tampoc la realització d'obres, ja que aquesta infraestructura té suficient espai per acollir aquest nombre d'infants.

PER VACANCES, LES MATEIXES PLACES/ Aquest augment del servei no es veurà reflectit en el servei que es dóna durant les vacances escolars, ja que gairebé el centenar de places ofertes seria massa elevat per al servei de cuina i de menjador. Així doncs, el nombre de places durant les vacances escolars continuarà sent el mateix que fins ara.

Pel que fa al futur, es preveu mantenir aquest nombre de places aproximadament almenys quatre anys més, ja que la major part dels infants té entre 5 i 8 anys, amb la qual cosa continuarien gaudint el servei fins que compleixin els 12 anys. Amb tot, segons el conseller, encara no hi ha res decidit, ja que des del departament s'està treballant per buscar altres solucions si el nombre de demandes augmentés encara més. Algunes propostes podrien passar per col·laboracions amb privats o bé la possibilitat d'ampliar els equipaments comunals, de cara a un possible augment de la població infantil.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT