PUBLICITAT

Els Campionats d'Europa posen tots a prova

  • Els germans Casal, Ferran Teixidó, Sanvicente i Valls corren a Valmalenco
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Cita importantíssima per al combinat de corredors de muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme, que avui disputa els Campionats d'Europa d'aquesta especialitat a Valmalenco (Itàlia), amb meta a Valposchiavo (Suïssa), després de 30 quilòmetres en què l'estratègia inicial, les forces i la qualitat de cada corredor seran determinants. Avui, tot l'equip es posa a prova davant dels grans conjunts europeus.

Els germans Óscar i Marc Casal, Ferran Teixidó, Lluís Sanvicente i Joan Valls disputen avui la cursa, una de les mítiques i més exigents del calendari continental, on es donen cita els millors corredors del món, tot i que només els europeus puntuaran per la cita comunitària.

La cursa seran 30km amb un desnivell positiu de 1.800 metres i gairebé 2.000 metres de desnivell negatiu. La clau pot ser el principi, ja que d'inici els corredors estan obligats a lluitar per les primeres posicions perquè després dels primers quilòmetres el camí s'estreta i aniran en fila d'un, sense gairebé possibilitats de fer avançaments.

RECORREGUT MULLAT I AMB NEU / Carles Font, preparador de l'equip de la FAM, va informar ahir que el recorregut serà encara més dur de l'habitual perquè ha plogut i ha deixat zones amb aigua, i a més a la part alta del cim hi ha neu, i després la baixada es farà complicada degut precisament a aquesta neu. La cursa seran gairebé els primers quilòmetres de pujada per afrontar els últims 10km de baixada fins a la localitat suïssa de Valposchiavo.

Per altra part, un altre front obert serà a Berlín, on Xavi Teixidó lluitarà per ser entre els deu millors a la prova del Vertical World Circuit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT