PUBLICITAT

Areny recrimina l'abús que fan alguns pares d'Els Marrecs

  • Hi ha 14 infants menys que fan ús del setè dia des que es cobra un plus
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Una imatge de la festa de graduació dels infants de l'escola bressol Els Marrecs del Pas de la Casa, ahir Foto: ANA / M. T.

La consellera de Social del Comú d'Encamp, Olga Areny, va recriminar ahir als pares dels infants de l'escola bressol del Pas de la Casa que facin un abús d'aquest servei comunal. Areny va posar de manifest que s'ha pogut comprovar que «la gent només escolta quan els toques la butxaca», ja que, des que el Comú cobra a part el setè dia de servei, el nombre d'alumnes que fan ús d'aquest setè dia s'ha reduït en catorze. La consellera va fer aquestes declaracions –recollides per l'ANA– durant l'acte de graduació dels infants que el curs vinent començaran l'escola, un esdeveniment que va tenir lloc a la Sala de Festes del Pas de la Casa.

Olga Areny, durant el parlament que va oferir als pares amb motiu de la festa de final de curs de l'escola bressol Els Marrecs, va lamentar que els pares no dediquin suficient temps als seus infants i que s'abusi del servei que dóna l'escola bressol, que és l'única del país que obre els set dies de la setmana. «Els nens passen set dies de la setmana i vuit hores diàries a l'escola bressol», va assegurar Areny, que va afegir que «això ha anat degenerant fins a tal punt que, si estigués oberta a la nit, també els hi portarien».

Per aquest motiu, durant el curs que ara acaba el Comú va decidir cobrar un suplement als pares que feien ús de la guarderia el setè dia, per tal d'equiparar el cost del servei amb el que ofereix l'escola bressol d'Encamp, que tanca dissabte a la tarda i el diumenge. La consellera va voler destacar que, amb la posada en marxa d'aquest suplement, un total de catorze famílies han optat per no portar-hi els infants el setè dia.

DIFÍCIL CONCILIACIÓ / La consellera va dir que entén que és difícil combinar la feina als comerços amb la vida familiar, i que «amb els nous horaris comercials encara ho serà més», però considera que els pares han de participar més en l'educació dels fills i transmetre'ls uns valors per tal que la societat del futur no sigui tan materialista. A més, també va lamentar que alguns pares portin els nens a l'escola bressol fins i tot el dia que tenen festa de la feina.

L'acte d'aquest divendres va estar protagonitzat per una vintena d'infants que celebraven la graduació, és a dir, el pas de l'escola bressol cap a l'escola maternal. En total, l'escola bressol del Pas de la Casa acull uns seixanta alumnes de 3 mesos a 3 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT