PUBLICITAT

Martí i Solomon valoren la cooperació entre Andorra i els Estats Units

  • El cap de Govern i l'ambaixador fan balanç del programa Fullbright
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Solomont saluda a Martí, ahir al migdia. Foto: ÀLEX LARA

El cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es van reunir ahir al matí amb l'ambaixador dels Estats Units, Alan D. Solomont, amb qui van fer balanç dels programes de cooperació entre els dos països. El Govern andorrà va agrair als Estats Units el suport a la formació de diplomàtics a través del Programa de Lideratge per a Visitants Internacionals (International Visitor Leadership Program), que ha permès realitzar estades a tres altes funcionàries. Aquest programa, creat el 1940 pel Departament d'Estat dels Estats Units, busca estrènyer els lligams entre els Estats Units i altres nacions, mitjançant estatges de curta durada per part dels líders estrangers actuals i emergents.

Així mateix, durant la trobada es va avaluar el funcionament de les beques Fullbright i es va expressar el desig de treballar per garantir-ne la continuïtat. El proper comitè bilateral Fullbright se celebrarà a Andorra a mitjan setembre. Aquest comitè elaborarà una primera selecció dels candidats, que haurà de ser ratificada posteriorment pel programa Fullbright.

Solomont va estar acompanyat en les trobades pel cònsol general dels Estats Units, Greggory D. Crouch, i l'assessora política i econòmica, Eulàlia Ortadó.

TROBADA AMB ELS SÍNDICS / Després de la reunió amb Martí i Saboya, Solomont es va traslladar a la Casa de la Vall, on va ser rebut pel síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica, Mònica Bonell. Durant la trobada, l'ambaixador es va interessar per la nova situació política al Principat i, molt especialment, pel context econòmic i els efectes que té la crisi global sobre la realitat del país.

Per la part andorrana, el síndic va comentar la voluntat d'una major obertura a l'exterior i també d'afrontar les mesures necessàries per augmentar els ingressos públics i contenir la despesa de l'Administració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT