PUBLICITAT

Alís proposa un permís implícit d'obra entrant el projecte al Comú

  • El cònsol creu que eliminar l'espera per iniciar la construcció ajudaria a la reactivació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns obrers treballen en la construcció d'un immoble. Foto: TONY LARA

El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, tractant les modificacions que el Govern vol fer a la Llei del sòl, va proposar una mesura per agilitzar els tràmits per atorgar els permisos de construcció. El cònsol va explicar que s'hauria d'estudiar la possibilitat que es pogués començar a construir l'endemà de presentar el projecte al Comú. Això seria possible tenint en compte que tota la responsabilitat recauria en els arquitectes i que les administracions, «en lloc de controlar plànols i documents controlaríem l'obra que s'estés fent». D'altra banda, tal com es va acordar a la reunió de cònsols de dimarts passat, els set comuns van trametre ahir al Govern les seves consideracions en relació a la proposta de modificació de la Llei del sòl, i majoritàriament, les corporacions estan d'acord amb l'esperit dels canvis i només han fet petites aportacions o puntualitzacions tècniques.

El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, va explicar a l'ANA que des de la seva corporació estan d'acord amb els canvis que el Govern ha plantejat de fer a la Llei del sòl, «perquè ja s'havien negociat amb l'anterior ministre i tots vam acordar tirar-ho endavant». Alís va dir que ahir s'havien tramès al Ministeri del Territori algunes modificacions «que no afecten l'esperit del que s'ha proposat», però va voler destacar que considera que «s'hauria d'anar més enllà», tal com ja va proposar durant la reunió de cònsols.

En aquest sentit, va posar de manifest que les administracions, tant comunals com central, triguen molt de temps a atorgar els permisos de construcció, i considera que tots «ens hem de posar les piles» per solucionar-ho, ja que «no és normal que hi hagi projectes que es trigui més d'un any a autoritzar-los».

Com a solució a aquest punt, Alís proposa la possibilitat de permetre l'inici de l'obra just en el moment de presentar el projecte al Comú, per la qual cosa l'arquitecte seria el responsable que l'obra es fes seguint les ordinacions i les lleis pertinents, i els tècnics de l'administració haurien d'estar atents a la construcció per ordenar la seva aturada en el cas que no complís la normativa.

D'aquesta manera, segons el cònsol, això suposaria un pas endavant per permetre que les empreses puguin tenir feina actualment. De fet, Alís va remarcar que al Comú d'Encamp en aquests moments hi ha una vintena de projectes en espera. Malgrat tot, va reconèixer que hi ha obres complicades a nivell de seguretat que potser abans de començar necessitarien un informe favorable del ministeri pertinent.

REMARQUES TÈCNIQUES / D'altra banda, la resta de comuns van trametre algunes remarques a les modificacions de la Llei del sòl, totes elles de caire tècnic i que no modifiquen la finalitat dels canvis proposats per l'Executiu.

En el cas de Canillo, la cònsol menor, Dolors Cabot, va explicar que en la modificació que permet fer les cessions obligatòries de sòl consolidat al final de l'obra, han demanat que es delimiti de manera més concreta què es considera per «final d'obra».

Un altre dels canvis proposats pel Govern és permetre la reforma d'edificis que no estan ben alineats amb el traçat viari planificat, sempre i quan aquesta desviació no sigui superior a 30 centímetres. Canillo demana que en aquests casos, a més, també es puguin fer obres per revestiments o aïllaments exteriors a les façanes, a partir d'una alçada de 3,5 metres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT