PUBLICITAT

Una relació simbiòtica

  • La Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme celebra un congrés al país, que ha de servir per potenciar-lo com a destinació d'estiu
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la taula rodona celebrada ahir. Foto: ÀLEX LARA

Una trentena llarga de periodistes espanyols especialitzats en turisme es reuneixen des d'ahir i fins avui a Andorra, que és la seu del 32è Congrés nacional de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme (Fepet). Els congressistes van arribar divendres al vespre, ahir van celebrar una sessió més teòrica, amb ponències i taules rodones, i avui visiten diferents atractius i emblemes del país. S'estan a Andorra «convidats» per l'amfitrió, tot i que la Fepet cobra una mínima quota als assistents «per donar valor» a les xerrades i activitats que es desenvolupen en el marc de la trobada, segons va explicar el president de la Fepet, Mariano Palacín. El retorn és en forma de reportatges i entrevistes.

Tothom en surt beneficiat, característica de les relacions de simbiosi: uns es promouen com a destinació turística i els altres tenen material per informar. Per part del Govern, el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va afirmar en l'acte de benvinguda dels periodistes al Centre de Congressos d'Andorra la Vella que «els mitjans de comunicació són claus per comunicar la nostra oferta», que considera que no s'ha sabut transmetre –el Principat té «molta oferta a l'estiu», però «potser no la sabem explicar o combinar bé»– i confia que la reunió dels periodistes especialitzats a la capital serveixi perquè els comunicadors «coneguin el país, els seus avantatges» i puguin reflectir-ho en articles que «arribaran al turista potencial», segons va recollir l'ANA.

De fet, en el congrés, els periodistes convidats han debatut diferents temes sobre el destí –en aquest cas Andorra–, partint de les ponències pronunciades per Noemí Pedra, directora de màrqueting d'Andorra Turisme sobre la campanya Tot un món en un petit país i l'Andorra Convention Bureau, i Ricard Masegosa, director de Naturlàndia, parlant de l'ecoparc que visiten aquest matí. També van escoltar les diferents opinions sobre el país que tenen directius de mitjans de comunicació andorrans i lleidatans, que van posar damunt la taula temes ja clàssics quan es parla de turisme a Andorra: l'estacionalitat, les condicions dels accessos per carretera i la manca d'infraestructures aeroportuàries, les afectacions futures del canvi climàtic, etcètera. A més de rebre informació a partir de les ponències, els assistents també coneixen de primera mà «la realitat turística d'Andorra»: ahir van passar la tarda al centre termolúdic de Caldea, aquest matí visiten Casa de la Vall, Sant Miquel d'Engolasters –exemple del romànic andorrà– i el Museu del Tabac, i per la tarda van Naturlàndia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT