PUBLICITAT

Tot és una incògnita

  • La selecció de rugbi 7 de Cristian Pons juga a partir d'avui a Polònia per la permanència a la Divisió A europea
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alieu condueix l'oval en el partit de la selecció de 15 al Camp del Consell contra Sèrbia, al passat febrer. Foto: ÀLEX LARA

El rugbi segueix frenètic en la seva activitat. Als despatxos treballa el VPC Andorra per quedar-se a Tercera Federal, i al camp ho fa des d'avui la selecció de 7 per fer front a l'Europeu en la seva divisió A. Tots dos fronts són una incògnita sense resoldre, però almenys des d'avui se sabrà com respon l'equip que Cristian Pons ha establert per jugar a Gdansk (Polònia), contra les potències mundials. «L'objectiu primer és mantenir la categoria», va dir ahir el seleccionador, que debuta al càrrec, «però no sabem molt bé el nivell que ens trobarem».

Andorra va arribar ahir a Polònia amb deu jugadors: Benjamí Taurinyà, Paul Alieu, Jonathan Garcia, Antoni Carmona, Roger Fité, Marc Gispert, David Kirikaixvili, Edisher Jamrulidze, Marc Abelló i Peter Ambor. La tricolor és a la divisió A del rugbi europeu de sevens, i disputa aquesta fase al grup B amb els combinats d'Alemanya, Polònia, Israel, Croàcia, Bèlgica i l'amfitrió Polònia. Al grup A, amb qui es creuaran en la jornada de diumenge tots els equips, hi ha Lituània, República Txeca, Xipre, Dinamarca, Suïssa i Suècia.

VÈNCER CROÀCIA, BÈLGICA I ISRAEL / El seleccionador Cristian Pons assegura que el nivell real de cada combinat és una incògnita, però creu que al grup B on hi és Andorra hi ha tres rivals que són similars a la tricolor. «Alemanya és un equip fort, ja ho sabem, i Polònia és l'amfitrió i per tant també serà complicat, però Croàcia és del nostre nivell, Bèlgica és també un objectiu per nosaltres que ha de ser assequible, i Israel, tot i que ha canviat i ha millorat molt, crec que també és un partit que no podem deixar escapar», va analitzar ahir el seleccionador una vegada van aterrar a Polònia.

UN ASCENS, DOS DESCENSOS / La Divisió A del rugbi europeu de sevens estableix per a aquesta cita polonesa que dos equips baixin de categoria i només un assoleixi l'ascens. «La permanència és el nostre objectiu», va manifestar Pons amb claredat. Andorra no pot aspirar a altra cosa i ha d'evitar ser el 11è o el 12è pitjor equip.

EL SISTEMA DE JOC / El sistema a Gdansk és senzill. Avui els sis equips de cada grup juguen quatre partits –Andorra contra Alemanya, Bèlgica, Polònia i Croàcia–, i diumenge el cinquè –la tricolor contra Israel–, i llavors es creuaran el mateix diumenge amb els del grup A. D'aquests enfrontaments, segons el número de victòries i derrotes, s'establirà la classificació que dictaminarà l'ascens i els dos descensos. Per avui es preveu pluja durant els partits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT