PUBLICITAT

El VPC treballa per eludir l'estricta reglamentació i ser a Tercera Federal

R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'alegria per l'ascens esportiu és ara tristesa per la via legal. Foto: TONY LARA

El VPC Andorra ho té tot en contra per ser on mereix esportivament. La reglamentació de la federació francesa, estricta com cap, exigeix uns requisits per ser a Tercera Federal que el club andorrà, a dia d'avui, no pot complir, i no hi ha cap previsió de que això canviï. Amb tot, el treball de l'entitat és ara buscar casos similars al seu per intentar fer un front comú que permeti obtenir una mesura de gràcia per part de la federació francesa, cosa complicada.

Els requeriments de la normativa francesa per als equips de Federal són tenir un segon equip de 15, un altre júnior també de 15, i un altre cadet de 15, a més d'una escola de rugbi. D'aquests exigències, el VPC compleix amb el segon equip sènior, tot i que aquest amb problemes perquè fins ara n'era de 12 jugadors, i també el conjunt cadet i l'escola. El que no assoleix és l'equip júnior, i no hi ha cap possibilitat d'arreglar això. A més, la norma diu que si durant la temporada hi hagués tres partits en què no es presentés algun dels equips de qualsevol categoria, automàticament el conjunt sènior de Tercera Federal baixaria tres divisions de cop. Això seria passar a Primera Sèrie.

La situació real és molt complicada, perquè tot i que hi pugui haver entitats en una situació similar a la del VPC, la intenció de la federació francesa és professionalitzar el rugbi des de Tercera Federal, i llavors l'entitat andorrana aquí no hi cap com molts altres. Des del club es resignen a pensar que seran sempre un equip d'Honor, categoria que van aconseguir oblidar als terrenys de joc fa unes setmanes, però la via legal els deixa ara fora.

No és cap secret que aquesta mesura pot ser un tir de gràcia a un club que, en aquest cas, podria acabar molt tocat amb una estructura molt més inferior a l'actual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT