PUBLICITAT

Menys aturats, però més beneficiaris de la prestació

  • 691 persones no tenen feina i 94 són beneficiaris de la prestació per desocupació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació al maig ha disminuït en quinze persones, situant-se als 820. D'aquests, 691 estan buscant feina, és a dir estan en situació d'atur, mentre que la resta intenten millorar la seva situació laboral, és a dir, canviar el seu lloc de treball. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística. En canvi, el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària ha augmentat passant de les 81 persones de l'abril a les 94 que s'han comptabilitzat al passat mes de maig.

El Servei d'Ocupació ha registrat al mes maig 820 demandants d'alta, dels quals 691 en recerca d'una feina. Estadística destaca que el nombre de demandants en recerca ha augmentat bastant des del 2008 i continua sent molt alt amb una tendència anyal del 22,9%. En canvi el nombre de demandants buscant una millora laboral està a la baixa, amb un -21,3% de tendència anyal.

MENYS OFERTES /Les dades mostren que el nombre d'ofertes també s'ha reduït força, i malgrat el pic de 400 llocs de treball del final de 2010, la tendència anyal continua a la baixa amb el -54,4%. D'aquesta manera, segons Estadística, el 2011 es confirma amb un nombre d'ofertes dels mes baixos de tot l'històric.

Els sectors amb més demanda de feina són el dels treballadors no qualificats seguit del dels treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors i del d'artesans i treballadors qualificats de les indústries i la construcció.

Tal i com va avançar aquest rotatiu a l'oficina d'Ocupació del Pas de la Casa, al final del mes passat hi havia un total de 23 llocs de treball oferits, 21 per al sector del comerç i dos per al de l'hosteleria.

La franja d'edat que va dels 40 als 59 anys és la que registra un major nombre de demandants de feina (311) seguida de la que va dels 26 als 39 anys (226). Les dades mostren que la majoria de les persones que busquen feina són homes, concretament 477, mentre que la resta, 214 són dones. Per nacionalitats, són els espanyols els que encapçalen la llista de demandants de feina, seguits dels andorrans i els portuguesos.

D'altra banda, el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària ha augmentat en 13 persones al mes de maig, arribant als 94 i arribant al màxim des que aquesta prestació es va crear. Per sexe, val a dir que del total de beneficiaris, 73 són homes i 21 dones. Per franges d'edat, el major nombre de beneficiaris, 50, se situa entre els 40 i els 59 anys. D'altra banda, les dades mostren que són els espanyols els que es beneficien en major nombre d'aquesta prestació, seguits dels portuguesos i els andorrans. Finalment, es destaca que els que porten més de 20 anys de residència al país, són els qui encapçalen la llista de beneficiaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT