PUBLICITAT

Les Nits Obertes, protagonistes de l'estiu a Ordino

  • L'austeritat pressupostària treu el Teatre al carrer i Buners de la programació
EL PERIÒDIC
ORDINO

El Comú d'Ordino va presentar ahir les activitats que s'han programat per l'estiu on, a banda de les activitats esportives, destaquen les quatre sessions de Nits Obertes, que oferiran una gran varietat de gèneres per atraure a tot tipus de públic, des de dansa oriental fins a la lírica de Sergi Giménez Carreras, segons va informar l'ANA. A causa de les retallades pressupostàries, aquest any les grans absències seran la Trobada de Buners i el Teatre al carrer. El conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel, va destacar que tot i l'austeritat que ha aplicat el Comú, s'ha intentat mantenir la qualitat de les activitats programades. Un altre dels plats forts serà la Mostra Gastronòmica que se celebrarà al 18 de setembre i que comptarà amb activitats especials per celebrar el 20è aniversari.

Les Nits Obertes començaran el 13 de juliol amb l'actuació del duet andorrà Zipi&Zape, i seguiran el 20 de juliol amb la dansa oriental d'Ouyuni, que repeteixen després de l'èxit de l'any passat. El 27 de juliol serà el torn de Sergi Giménez Carreras, nebot de Josep Carreras, que oferirà una nit de lírica gairebé inèdita pel fet de fer-se a l'aire lliure. Per finalitzar, el 10 d'agost Ugia Pedreira i Fred Martins oferiran una fusió de músiques gallega i brasilera. Les actuacions es faran a la plaça Major a les 22 hores, i en cas de mal temps es traslladaran al Centre Esportiu.

Pel que fa a les activitats esportives, el conseller de Turisme i Esports, i la cap d'activitats, Maria Soto, van destacar la nova edició de l'Andorra Ultra Trail Vallnord, que se celebrarà el 15, 16 i 17 de juliol, i la Travessa d'estiu Ordino - la Massana, que esdevindrà el 7 d'agost.

Un altre dels plats forts de l'estiu serà la Mostra Gastronòmica, que mantindrà el mateix format i el nombre de restaurants, i que comptarà amb activitats especials per commemorar els 20 anys de l'esdeveniment. Fins al 30 de juny, a més, es poden presentar les obres per participar al concurs de cartells de la Mostra.

El conseller de Turisme ha destacat que totes les activitats de l'estiu i la tardor s'han agrupat per segon any consecutiu en un fulletó de butxaca, del qual se n'han editat 5.000 exemplars en quatre idiomes. Durant la tardor, Ordino també acollirà el Festival Narciso Yepes, que s'organitza conjuntament amb la Fundació Crèdit Andorrà, i Gabriel espera que es mantingui la qualitat dels artistes.

De fet, el conseller va explicar que des de l'inici del mandat s'ha anat reduint el pressupost que es destina a les activitats d'estiu, però sempre s'ha intentat que hi hagi actes al llarg de tot el període, i que no es vegi afectada la qualitat dels esdeveniments. Tot i això, s'ha optat per suprimir el Teatre al carrer, i que la Trobada de Buners sigui bianual. Per tant, la voluntat de l'actual Comú és recuperar-la de cara l'any vinent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT