PUBLICITAT

La candidatura de Naudi vol reforçar la cohesió interna i la participació

  • El presidenciable assegura que l'executiu podria incloure algú afí a Esquerra Socialista
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El candidat a presidir el comitè executiu del PS, Víctor Naudi, en una imatge d'arxiu. Foto: ORIOL LLAURADÓ

la candidatura al comitè executiu del Partit Socialdemòcrata (PS) que encapçala Víctor Naudi aposta per reforçar la participació i la cohesió interna, i també per obrir un debat entre la militància sobre la manera d'encarar, des de la socialdemocràcia, els reptes que planteja l'actual conjuntura econòmica i social, amb l'objectiu d'oferir un projecte que connecti amb la ciutadania. En declaracions a EL PERIÒDIC, Naudi va confirmar que, a banda de presentar candidatura amb Judit Salazar i Marc Cornella –tots tres ocuparien els càrrecs de president, primera secretària i secretari d'organització, respectivament–, la seva intenció és tancar una llista de nou membres més, que siguin «representatius del conjunt de la societat». Segons va assenyalar el presidenciable, en aquesta llista hi podria haver militants afins a Esquerra Socialista (ES).

El projecte que presentarà la candidatura de Víctor Naudi al congrés del PS del pròxim 18 de juny pretén engegar diferents comissions de treball, amb l'objectiu de donar resposta a algunes qüestions que consideren prioritàries. Naudi va subratllar la necessitat de reforçar la cohesió interna i potenciar els mecanismes de participació, unes fites que porten aparellada una millora de la comunicació interna del partit. De fet, la comunicació, tant interna com externa, és un dels aspectes que els candidats a liderar el comitè executiu volen potenciar.

En el terreny ideològic, Naudi va assenyalar que és necessari obrir un debat en el si de la militància per adaptar els principis socialdemòcrates al context actual. Un debat que, en realitat, ha de bastir un projecte que connecti amb les necessitats de la ciutadania.

La candidatura presentada per Naudi, Salazar i Cornella està mirant de tancar una llista de nou persones per completar el comitè executiu –aquestes nou persones s'escolliran pel sistema de llista oberta. Segons Naudi, la intenció és fer «una candidatura que sigui representativa de la societat, amb persones que tinguin diferent formació i diferents professions, amb gent jove i gent més experimentada». Això sí, el requisit principal és que siguin «persones dialogants». En aquest sentit, Naudi va assegurar que hi ha persones afins a Esquerra Socialista que encaixen en aquest projecte i amb qui ja s'han posat en contacte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT