PUBLICITAT

Interior confirma la continuïtat de l'actual cos directiu de Bombers

  • Vila assegura que una de les prioritats serà seguir potenciant les formacions
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Recasens, Vila i Farré conversen amb membres de l'EFSCA, ahir. Foto: ANA / J.A.G

el Ministeri d'Interior mantindrà l'actual equip directiu del Cos de Bombers, encapçalat pel director Joan Carles Recasens i Jordi Farré, director adjunt. D'aquesta manera, el Ministeri deixa implícita la voluntat de seguir amb una línia continuista pel que fa al treball realitzat durant l'anterior legislatura, que permetrà a més mantenir les reivindicacions del cos.

Farré va informar ahir que de moment no s'ha produït una ratificació formal dels càrrecs efectuada pel Ministeri d'Interior, tot i que sí que hi ha el compromís total de mantenir-los. Un compromís sorgit durant les diverses reunions mantingudes aquestes darreres setmanes amb el titular d'Interior, Marc Vila. En aquestes, el cos ha presentat i informat de l'estructura actual dels Bombers, així com el seu funcionament i les seves principals demandes.

El director adjunt va explicar que un cop s'han confirmat els càrrecs, «continuarem fidels al nostres model de gestió, perquè s'ha demostrat que funciona i perquè la gent està implicada». Un dels aspectes prioritaris serà enllestir i entrar a tràmit parlamentari la Llei del Cos de Bombers. El text ja està finalitzat, i falta la ratificació del ministeri.

més formacions / Per la seva part, el ministre d'Interior va assegurar ahir que una de les màximes prioritats els propers anys serà l'aposta per les formacions al cos. El ministre va exposar que és important que els cossos d'elit o especials, «on té molta importància la tècnica i la manera d'enfrontar les emergències, puguin intercanviar maneres de veure i de fer», va informar l'ANA. Paral·lelament, Vila va manifestar que en alguns aspectes a treballar seran «continuistes», però que també se centraran en «desencallar i tirar endavant» diversos projectes que han quedat aturats els darrers anys.

En relació a les formacions, Farré va manifestar que els bombers «no es poden queixar» ja que «tenim diverses formacions de qualitat». Els bombers realitzen formacions sobretot durant les hores de guàrdia, i en aquest sentit Farré va explicar que caldria «trobar l'equilibri, ja que les formacions comporten la inversió de moltes hores de feina».

TROBADA EUROPEA DE BOMBERS / Farré i Vila van fer aquestes declaracions en el marc de la trobada anual de l'Associació Europea d'Escoles de Bombers (EFSCA). Representants de 17 països de l'entitat van participar durant la jornada d'ahir a diverses conferències centrades en els rescats i intervencions en zones de difícil accés. La jornada va començar amb l'aixecada de bandera de l'EFSCA a la plaça del Prat de Mola d'Escaldes, on també va escoltar-se l'himne dels bombers del Principat.

Els assistents van escoltar ahir exposicions dels Bombers de Foix, dels de la ciutat de Madrid, d'Hongria i també del cos d'Andorra. Es van tractar temes com l'extinció d'incendis en espais confinats, els gossos de rescat d'allaus, formacions complementàries per ser un bon formador o el rescat en barrancs.

L'exposició andorrana va anar a càrrec de Recasens i Farré, que van informar del funcionament del Grup de Rescat andorrà. Els directius van informar de les tècniques, del material utilitzat i dels mètodes. Van acompanyar l'exposició amb vídeos sobre entrenaments de grups de rescat subaquàtics, en zones franceses i també a llacs andorrans. Recasens va informar que efectuen un parell de rescats l'any en zones d'aigua.

Després de les ponències, els participants van efectuar visites a algunes de les zones d'interès del país, com Casa de la Vall. Avui hi haurà més exposicions, així com una assemblea per aprovar els comptes i tractar aspectes de l'associació. Finalment, es donarà el relleu al proper país que celebrarà les jornades, Letònia. El Principat ha estat l'organitzador aquest any coincidint amb la celebració del seu 50è aniversari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT