PUBLICITAT

El CIAM obrirà les seves portes abans del 26 de juliol

  • El passeig del riu reformat comptarà amb terrasses de restaurants i hotels
P.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Montserrat Capdevila a la plataforma amb sortidors de vapor, ahir. Foto: ÀLEX LARA

L'edifici ja està acabat i ara només queda omplir-lo de contingut. Un interior del qual s'encarrega l'empresa Emblema que a través de pantalles, taules pedagògiques i manipulables, maquetes d'Escaldes i de la Vall del Madriu , i cartells vol explicar el concepte universal de l'aigua, i tot el seu procés, fins a la proximitat d'aquesta parròquia. La cònsol d'Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila, es va atrevir ja a dir la data esperada per tothom. «Esperem abans de la festa major, del 26 de juliol, poder obrir les portes al públic», va manifestar Capdevila a l'interior del Centre d'Interpretació de l'Aigua i del Madriu (CIAM) que va ser presentat ahir als mitjans de comunicació, just quan es compleix un any de l'inici de la seva construcció.

UN ENTORN DE TERRASSES/ El CIAM comportarà no només l'aportació d'un referent turístic, cultural i de punt d'interès sinó també una revitalització de la zona a través de la restauració del passeig del riu. Capdevila va anunciar ahir que els hotels i restaurants de la zona podran obrir-se al passeig i obrir terrasses. Aquesta setmana també es preveu començar a treballar sobre les cinc façanes que donen al nou passeig del riu. Unes tasques que tal i com va avançar aquest rotatiu pretenen donar una variació cromàtica terrosa al passeig. A més s'eliminaran algunes antenes, canonades i estenedors de roba. Capdevila va explicar que es farà complir la normativa comunal del departament de Medi Ambient que prohibeix estendre la roba a la part de fora. Aquesta restauració tot i ser coordinada pel comú serà costejada pels propietaris dels edificis que també s'han implicat en aquest embelliment.

El passeig però queda il·luminat amb leds i a la plataforma que creua el riu s'han instal·lat uns dispersors de vapor on el públic, i sobretot a l'estiu podran passejar amb calçat apropiat per ser mullat.

La corporació escaldenca s'ha gastat amb tota aquesta infraestructura un total de 2.600.000 euros, 2.200.000 l'estructura de l'edifici i la restauració del passeig del riu i la resta per al contingut del centre d'interpretació.

El comú que encara no té pensada la campanya concreta de divulgació i d'atracció del públic per al CIAM sí que ha treballat en altres infraestructures turístiques de la parròquia per crear sinergies. Així el conseller de Serveis i Informàtica, Pere Moles, va explicar que es preveu fer entrades conjuntes amb Caldea, el Museu de l'Electricitat de FEDA i el Centre D'Art d'Escaldes-Engordany , «per tal de crear sinèrgies», va dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT