PUBLICITAT

Les esperades renúncies deixen el River en posició de ser d'Or

  • El club és el segon candidat, per darrere del descendit Adepal Alcázar, que no passa per bon moment econòmic
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Santamaria i Farfán, durant la presentació dels jugadors a un partit d'aquesta temporada. Foto: TONY LARA

Que el BC River Andorra torni a ser la temporada vinent a LEB Plata no està tan clar, perquè els problemes econòmics pels quals passen molts equips que són a la LEB Or poden deixar places vacants. Aquesta opció la té molt present la directiva del club, que sap que és més que possible, i per això està a l'espera que es mogui l'arbre. El conjunt andorrà és el segon candidat a tenir opció, per darrere del recentment descendit d'Or a Plata Fundación Adepal Alcázar, com a millor equip dels dos descendits. L'altre, l'Aguas de Soudas Ourense, és el tercer en la llista, mentre que el quart seria el Promobys Tíjola de Plata.

De problemes econòmics, n'hi ha en tots els clubs, però existeixen molts dubtes que alguns d'aquests que esgrimeixen dificultats per ser a LEB Or tinguin realment aquest problema, perquè després les institucions es bolquen en els seus equips. Per exemple, el cas més flagrant és el del Cáceres Creativa. Aquest històric presenta un balanç econòmic al públic que diu que no té calés per ser a la LEB Or, tot i haver acabat la competició 9è. Però, al món del bàsquet es posa en dubte que un club de la solera del Càceres desaparegui de la segona categoria espanyola, perquè al darrere hi han fins i tot organismes públics que no estan disposats a permetre aquest descens.

Les altres entitats que tenen problemes per mantenir-se a la categoria són el Lleida (CE Ciutat i Província de Lleida Basquetbol) i la Unión Baloncesto La Palma. Així mateix, si s'hi afegeix que el Fundación Adepal Alcázar també té les arques mig buides, les possibilitats del River de tenir accés a Or són a cada dia més altes.

MATEIXOS DUBTES AMB LA LEB PLATA / Són temps de ball de noms d'equips, i si a la LEB Or no hi ha res clar, el mateix ocorre amb la LEB Plata, on en teoria el River ha de jugar per mèrits esportius si no sona la campana de l'ascens per via econòmico-administrativa. La situació, a hores d'ara, és amb 18 equips a Plata: els descendits Alcázar i Ourense, els ascendits d'EBA Aurteneche Maquinaria, Santfeliuenc, Gandia Bàsquet i Platja de Palma, i els actuals River, Tíjola, Coruña, Plasencia Extremadura, Prat Joventut, Guadalajara, Illescas, Fontedoso Ávila, Lan Mobel, ADT Tarragona, Oviedo i FC Barcelona. Les dates d'inici de la lliga estan marcades per al 23 de setembre, mentre que la final de la Copa serà el 28 de gener del 2012. Els enfrontaments seran o divendres o diumenge, sent divendres com a molt tard a les 21.00 i diumenges a les 12.00, i també hi haurà duels entre setmana.

Ara bé, el mateix que li passa al River, que és a l'espera que algú d'Or renunciï a ser a la categoria, li ocorre a alguns clubs d'EBA que somien amb que passi el mateix amb algunes entitats de LEB Plata que tampoc no passen per un bon moment econòmic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT