PUBLICITAT

Corts accepta l'extradició de la metgessa demanada per Alemanya

  • La defensa manté la posició que no s'han complert els requisits legals i apel·la al Tribunal Superior
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Companys i amics entren a la sala on se celebra el judici de la metgessa, el passat 18 de maig Foto: TONY LARA

La demanda d'extradició de la doctora Bruni, formulada per Alemanya la tardor de l'any passat, va ser acceptada ahir pel Tribunal de Corts. La sentència considera que els requisits formals inclosos al Conveni europeu d'extradicions han estat degudament complimentats pel país alemany, malgrat la posició de la defensa, que assegura que no s'han seguit tots els passos necessaris i que Alemanya no té plena competència per sol·licitar l'extradició de la metgessa.

El lletrat de Bruni, Francesc Badia, va reiterar ahir aquesta postura un cop escoltada la decisió del jutge. Badia va manifestar estar «convençut que no s'han donat totes les condicions» necessàries per fer efectiva l'extradició. Per la seva part, Bruni va assegurar que Peter Tinnemann, el pare, tenia amics i influències polítiques que havien permès donar ressò al cas. Per tot, Badia va assegurar ahir que portaran el cas al Tribunal Superior.

La defensa té 15 dies de termini per apel·lar, i posteriorment caldrà concretar la celebració d'un judici al Superior, per després procedir a la sentència definitiva. Com a conseqüència, i tenint en compte que la resolució sobre qui s'ha de quedar la custòdia de la menor queda determinada per aquesta demanda d'extradició, la filla de Bruni i de Peter Tinnemann seguirà vivint al Centre de Menors de la Gavernera. La situació encara podria allargar-se unes setmanes més, fins i tot mesos. Precisament ahir va fer dos mesos que la menor es troba a la Gavernera.

Tant el pare com la mare poden veure-la durant períodes d'una a dues hores diàries. El pare, amb residència a Berlín, ha estat en diverses ocasions al Principat. La darrera, la setmana passada, en la què va venir acompanyat de la seva nova parella i d'una filla tinguda amb aquesta. Durant les visites, la menor ingressada a la Gavernera va poder conèixer la seva nova germanastra.

El Superior serà l'últim pas que efectuarà la defensa de la metgessa italiana, va assegurar ahir Badia. Si finalment es resol a favor d'Alemanya, Bruni serà traslladada a Berlín, on ha estat requerida, i on serà sotmesa a un procés judicial per sostracció de menors. Paral·lelament, també hi ha un procés obert a Itàlia (s'ha demanat la compareixença de la doctora el proper 17 de juliol). El pare l'acusa d'haver segrestat la filla l'abril del 2006. Des de llavors mare i menor han viscut a Itàlia, Hongria, Guatemala i finalment Andorra des de fa dos anys. La doctora Bruni treballava com a psiquiatre a l'Hospital.

‘No canvia res, no és el final' / La metgessa va escoltar la resolució serena, però moments després es va desplomar. Va tardar uns minuts en poder incorporar-se del banc, malgrat el requeriment de la secretària i del cos policial present.

Badia va intentar calmar-la assegurant que la sentència «no canvia res» i que encara «no és el final» del cas. Posteriorment, Bruni va tornar al Centre Penitenciari de la Comella, on seguirà interna fins que el Superior es pronunciï.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT