PUBLICITAT

Sis mesos de pena per extorsió als empleats d'una pensió

  • L'home reclamava que li paguessin 200 ? en concepte de CASS o els faria fora
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els pasadisos de la Batllia Foto: EL PERIÒDIC

El Tribunal de Corts va sentenciar ahir a un home amb una pena de sis mesos de presó condicional per sotmetre als seus empleats a extorsió i amenaçar-los de fer-los fora de la feina. Paral·lelament, haurà de seguir un tractament de desintoxicació de l'alcohol, ja que l'home pateix una important adicció.

El processat era el prestanoms d'un propietari francès de la pensió Albert d'Andorra la Vella. Segons apunta la sentència, entre l'any 2005 i el 2006 el processat enviava unes cartes als seus empleats on demanava que li paguessin 200 euros cada mes o els donaria de baixa de la Caixa Andorrana de Seguretat Social i més de fer-lo fora de l'empresa.

Durant el judici, celebrat el passat 22 de març, es van aportar proves documentals de la CASS, on quedava constatat que alguns treballadors havien estat donats de baixa per l'acusat. Aquest va negar durant la vista ser l'autor de les cartes i haver amenaçat a cap treballador de la pensió. Unes declaracions que no van coincidir amb diferents testimonis, treballadors de la pensió, que a més van assegurar que era habitual que anés begut a la feina.

La pena imposada pel Tribunal de Corts és inferior a la sol·licitada pel Ministeri Fiscal, que era d'un any de presó condicional a més de mantenir l'actual tractament de desintoxicació que realitza a l'UCA.

Per la seva part, la defensa del processat va demanar l'absolució perquè considera que com a soci majoritari de l'empresa, l'acusat sí que podia donar de baixa de la CASS els treballadors, i que ho feia perquè no rebia els diners de l'amo de la pensió. Uns diners que li havia de donar pels seus serveis com a prestanoms del negoci. També la defensa va coincidir en mantenir el tractament de l'UCA.

MÉS SENTECIES DEL TRIBUNAL DE CORTS.

Culpable d'estafar a una asseguradora.

Un home que fa onze anys va estafar a una companyia asseguradora haurà d'afrontar una pena de dos anys de presó condicional, a més de pagar 10.142 euros en concepte de responsabilitat civil. Així ho va anunciar ahir el Tribunal de Corts, partint d'una sentència per un delicte major d'estafa, creació i ús de document inautèntic.

Els fets es remunten fa onze anys, quan l'home va tenir un accident de trànsit. Era el propietari del cotxe i va assegurar llavors a la Policia que ell no conduïa, sinó que ho feia un dels ocupants, per por a donar positiu al control d'alcoholèmia i que li retiressin el permís de conduir. Durant la vista va reconèixer que era el conductor.

Però la companyia va portar l'engany als tribunals i va defensar que ella no havia de pagar les costes de l'accident, ja que l'home estava begut. Segons va assegurar, el contracte incloïa una clàusula que els eximia de pagar si el conductor estava sota els efectes de l'alcohol. A més, va patir una fractura al nas com a conseqüència de l'accident, que va comportar el pagament per part de l'asseguradora de 359 euros a la CASS.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT