PUBLICITAT

Peatonalització sí, peatonalització no

  • Comerciants espanyols aporten les seves experiències d'èxit per dinamitzar els eixos andorrans
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El públic assistent escolta una ponència, ahir Foto: TONY LARA

Andorra ha perdut vora tres milions de visitants el darrer lustre, una situació suficientment greu perquè el sector es posi mans a l'obra per trobar les causes i aportar solucions. Un exemple d'aquest treball es va plasmar ahir al Centre de Congressos durant la celebració de la primera jornada del comerç del centre històric d'Andorra la Vella, encarada a trobar fórmules per dinamitzar comercialment aquest eix, partint de la recerca d'una oferta singular.

Van ser diverses les exposicions plantejades ahir, provinents d'actuacions exitoses realitzades a Vitòria, Sitges, Figueres o Terrassa. Exposicions que posteriorment van convertir-se en debat sobre com aplicar-les al Principat, i ja no només tenint en compte el centre històric de la capital. I de nou, no va poder evitar-se tractar el tema de la peatonalització dels eixos comercials. Una demanda, de moment denegada, de la Cambra de Comerç (coorganitzadora ahir de les jornades junt el Comú de la capital) pel que fa a les avingudes Meritxell i Carlemany), i que ahir va agafar força si es té en compte l'opinió dels comerciants que ahir van parlar.

La resposta va ser unànime, «s'ha de peatonalitzar», va assegurar la presidenta de Terrassa Centre, perquè el concepte de venda «ha canviat, i ara és per gaudir-la, sense estressar-se». Costa va exposar que està demostrat que peatonalitzar els carrers «funciona», una opinió compartida per la resta de ponents, com el president de Comerç Figueres, Jordi Rotllan. Tots dos, juntament amb Patricia García, gerent de Gasteiz On a Vitòria, i Claes Akerblom, director de l'Agència de Promoció Turisme de Sitges, van aportar idees per mantenir viu l'esperit comercial dels carrers, com crear una quota mensual (d'uns 30 euros) per cada comerç per millorar serveis com la neteja, les petites reparacions a establiments o la senyalització. O la demanda implícita de subvencions a les administracions públiques, un aspecte que a Andorra no es produeix i que van reclamar que caldria implantar.

Peatonalització, quotes mensuals i subvencions. Propostes que van escoltar els representants de les diverses administracions públiques implicades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT