PUBLICITAT

El vòlei reclama unió

  • La desfeta del Jocs deixa a molts jugadors decebuts que treballen per un projecte que engresqui de cara al 2013
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El combinat que va participar al Campionat d'Europa, que va ser tercer, no va ser el mateix que a Liechtenstein, on no es va guanyar cap partit Foto: TONY LARA

El vòlei d'Andorra no es pot quedar parat o morirà. No és greu, sinó molt greu, perquè aquest esport està ferit com mai degut a diversos problemes: falta d'unió entre la Federació Andorrana de Vòlei (FAV) i el primer club del país (CV Andorra), jugadors enfrontats a la FAV, una base d'esportistes escassa per no dir gairebé buida, manca de patrocinis i a més uns Jocs dels Petits Estats de Liechtenstein que han tret a l'exterior totes les mancances d'aquest esport al Principat. La unió és obligatòria i necessària, i fins i tot es treballa per part d'alguns jugadors decebuts –tristos és la paraula– en fer un projecte que engresqui a totes les parts de cara als pròxims Jocs de Luxemburg al 2013. Es creu que la gran aposta del vòlei del país és rendir com a selecció potent a uns Jocs dels Petits Estats, i la resta vindrà sol.

El problema no és d'ara, sinó de lluny, perquè hi han casos com les diferències irreconciliables –així és fins ara– entre la FAV i jugadors seleccionables com Geni Da Silva, Pequenho o Marco Aurèlio, a més de Francesc Porras, que tampoc no va viatjar a Liechtenstein. D'aquest, Marco Aurèlio i Porras van ser a Xipre fa dos anys, i van aconseguir la plata, mentre que aquest any a Liechtenstein el botí ha estat guanyar només dos sets i perdre tots els partits. Els jugadors creuen que «passar de la plata a no guanyar res en dos anys és un fracàs», segons paraules del capità, Javi Borrego, que creu a més que Andorra «hauria de lluitar per una cosa millor».

La tricolor es va presentar a Liechtenstein amb 10 jugadors. Ni tan sols va poder arribar a tenir-ne 12. Hi van anar Martí Castellà (seleccionador), Borrego, Adrián Garrido, Manel Garcia, Dani Torres, Ivan Lanza, Hèctor Garcia, Ivan Llesui, David Castillo i Erik Olivera. No hi van anar per feina Sergio Segado ni Francesc Porras, mentre que des de la FAV no hi va haver cap contacte per comptar amb Da Silva –retirat de la selecció des del 2005 però un valor important pel seu potencial, tot i que enemistat amb la FAV per haver hagut de deixar de ser l'entrenador del vòlei platja– o Marco Aurèlio (hi va ser a Xipre), mentre que Pequenho, que demanava cobrar, va veure la porta tancada perquè, segons el president de la FAV, Eloi Torres, «nosaltres no podem pagar ningú per anar a uns Jocs». En tot cas, segons analitza el màxim dirigent federatiu, «podem parlar perquè a cap jugador li costi diners anar-hi». El ben cert és que, segons Torres, el seleccionador «no ens va demanar aquests jugadors», i hi va destacar que la FAV «no tanca la porta a ningú». Aquest rotatiu va intentar ahir parlar amb Martí Castella, sense èxit.

NO HI HA BASE / Al darrere de la selecció actual hi han noms joves com David Castillo (18 anys), Sergio Segado (25), Ivan Lanza (20) o Erik Olivera (24). A més està Àlex de Marechal, que tot i ser a Xipre ara està ‘fora de joc', o la parella de vòlei platja, Christian Salvador i Xavi Folguera, que a uns Jocs abandonen la selecció de pista per ser-hi a la sorra. Amb tot, formar un equip de més futur és impossible. Torres assegura: «Diguem-ne que hem tingut temps millors; ens costa molt trobar jugadors que entrenin amb regularitat». Això parla també en l'àmbit del club CV Andorra,amb qui la FAV diu que «de quan en quan ens reunim i no hi ha falta de comunicació», tot i que Torres expressa també que «m'agradaria que la relació fos millor». Tot plegat, el que hi ha és una desunió que deixa el vòlei ferit greu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT