PUBLICITAT

La Comissió de Sanitat prioritza la llei contra el tabaquisme

  • El treball també se centrarà en la llei de salut animal i de seguretat alimentària
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gil el dia de la constitució de la comissió Foto: ANA

la Comissió Legislativa de Sanitat va reunir-se ahir al matí per primera vegada des de la seva formació. Entre d'altres qüestions, els consellers generals que en són membres van decidir que començaran a treballar al voltant del text de la proposició de llei contra el tabaquisme passiu ambiental, que no es va poder debatre la legislatura passada i que va ser la primera iniciativa legislativa popular presentada al Consell General.

Segons va explicar a l'ANA la presidenta de la comissió i consellera general del grup parlamentari demòcrata, Montserrat Gil, la trobada d'ahir va servir per posar damunt de la taula la possibilitat de reemprendre els debats al voltant de dos projectes de llei i una proposició de llei que van quedar caducats per la finalització abans d'hora de la legislatura. Aquests textos són la proposició sobre el tabaquisme; el projecte de llei d'avaluació ambiental estratègica de plans i programes i d'avaluació d'impacte ambiental de projectes; i finalment el projecte de llei de salut animal i seguretat alimentària.

Mentre que pel que fa a la proposició de llei contra el tabaquisme hi ha acord per a tractar-la a l'interior de la comissió, Gil va explicar que es demanarà al Govern si vol tornar a presentar els dos projectes de llei caducats. Un d'ells, el de salut animal i seguretat alimentària, ve requerit des de fa temps per part de les autoritats europees.

Compareixences al setembre / D'altra banda, la presidenta també va informar que la comissió ha decidit esperar fins al mes de setembre per realitzar les compareixences dels ministres de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, i rl de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, per tal d'explicar quines seran les línies estratègiques a seguir dels seus respectius departaments.

La Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient d'aquesta sisena legislatura està formada la presidenta Montserrat Gil, la vicepresidenta Sílvia Calvó, Olga Adellach, Sílvia Bonet, Celine Mandicó García i el secretari Jordi Puy.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT