Vinyes suma tres victòries de tres en l'Espanyol, ara al Ral·li Rias Baixas

• Carchat i 'Leite' pugen al segon calaix de la Copa Suzuki Swift en l'estrena a Galícia
SANTIAGO DE COMPOSTELA

Joan Vinyes i Jordi Mercader van aconseguir un nou triomf (tres de tres aquesta temporada) al volant del Suzuki Swift S1600 de Suzuki Ibèrica Motor Sport entre els participants de la Copa d'Espanya de dues rodes motrius (2RM) fins a 1600cc, a més de situar-se a la cinquena plaça de la classificació scratx final. Una any més el 47 Ral·li Rías Baixas-Vodafone es va disputar per les carreteres gallegues de la província de Pontevedra, que van estar plenes d'aficionats animant als equips participants.

La primera part de la prova va tenir un clar domini de Vinyes en 2RM. L'equip de Suzuki MotorSport va encadenar quatre scratx consecutius i van acumular una clara diferència al seu favor en finalitzar les dues seccions inicials de la prova. El seu company d'equip, Gorka Antxustegi, estava situat en aquells instants a la segona plaça a 23s de Vinyes. A la primera especial va caure una forta tempesta amb calamarsa mentre competien els primers, i aquests van ocupar les últimes places de la classificació parcial. A les dues seccions restants Vinyes va superar a Pérez-Velasco (Peugeot 207 S2000) i es va situar 6è absolut amb 13s d'avantatge sobre l'asturià. A la recta final, l'objectiu era frenar Perez, un fet que no va poder aconseguir per tan sols 4s, però va millorar la seva posició absoluta després dels abandonaments de Sergio Vallejo i Victor Senra.

Per la seva part, a la Copa Suzuki Swift Joan Carchat i ‘Leite' van demostrar que el podi de La Vilajoisa no va ser una casualitat i van repetir a la seva primera presència a Galícia. La segona posició final –a 15s de Pérez i Del Corral–, amb el millor crono en dues de les especials, és la millor recompensa després dels problemes al canvi de velocitats. «Donarem sempre el màxim», va dir, per afegir-hi: «Seguirem treballant a l'altre front que tenim obert, el del pressupost, sobretot per poder preparar millor la carreres».