PUBLICITAT

Un or amb anys de feina al darrere

  • Folguera i Salvador es fan amb el primer or per a Andorra en aquest esport en una jornada final d'infart
IVÁN MOURE
MAUREN

Periodic
Folguera i Salvador celebren un punt decisiu del duel d'ahir amb Mònaco Foto: I. M.

L'equip masculí de vòlei platja que formen Christian Salvador i Xavi Folguera va aconseguir ahir el primer or en aquest esport per a Andorra en una jornada d'infart i del tot emotiva.

D'infart perquè Liechtenstein va derrotar divendres Xipre i va revolucionar la classificació. Andorra s'havia de medir ahir amb Mònaco. Si perdia per 2-0 tornava a casa sense metall, si perdia 2-1 es feia amb el bronze, si guanyava 2-1 pujava al segon esglaó del podi i si vencia 2-0 es proclamava campió. Una bogeria.

I com no, després d'un partit impecable davant gairebé tota la delegació tricolor a les graderies que van animar sense fre per convertir-se en el jugador número 3 i de pas per ajudar amb la seva pinzellada perquè allò es convertís en un espectacle. En una festa d'Andorra com a cirereta del pastís en aquests Jocs.

Folguera i Salvador van escalfar extra motivats. No aixecaven la vista, símptoma de concentració total. Sobre el paper eren superiors als de Mònaco, Ferry i Gopcevic, però ells també es jugaven la plata, el bronze o si perdien sense haver guanyat un parcial se n'anaven sense res. I va començar el partit. D'inici van florir els nervis... I el tampteig estava igualat, tot i que sempre amb Andorra per davant. 3-4, 6-11, 9-14, 12-14, 14-1u7... fins que va arribar l'hora de sentenciar i Folguera i Salvador es van alliberar. 16-21.

El bronze que ja estava assegurat i això va alliberar els nostres. Al segon set, sense tanta pressió, Xavi i Christian van ser una apissonadora i en un tres i no res ja anaven 6-15 fins acabar 11-21.

Continuant amb el primer paràgraf també va ser un dia emotiu perquè el triomf donava sentit als molts anys de feina d'aquesta parella en sorra. Salvador va esclatar a plorar als pocs minuts, quan es va adonar del que havia fet. Folguera ho va fer ja al podi, quan ja lluia l'or al coll que li havia penjat el president del COA Jaume Martí, enmig d'una emocionada parròquia tricolor.

«CERQUEDA, TAMBÉ ÉS TEVA» / I Miqui Ripoll va rematar l'èxit amb una dedicatòria especial per a Jordi Cerqueda, en un moment delicat per al vicepresident del COA: «Ell sempre ens ha recolzat, ha estat allà, molt a prop nostre perquè sap la feina que fem. Part d'aquesta medalla és seva», va dir emocionat. Aquesta parella té talent i els Jocs dels Petits Estats comencen a ser petits per a ells.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT