PUBLICITAT

Alcobé anuncia reduccions fiscals per incentivar la compra de cotxes

  • La mesura es preveu a curt termini i s'aplicarà per les adquisicions dels vehicles híbrids i poc contaminants
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'espai del Parc Central ocupat pels vehicles exposats dels diferents concessionaris, ahir. Foto: TONY LARA

L'edició 26a de la Fira de l'Automòbil d'Andorra la Vella es presenta com el temps, amb un color gris i inestable. Els mateixos responsables del concessionaris expositors es van mostrar pessimistes, o realistes, com diuen alguns pel que fa a les expectatives que tenen d'aquest esdeveniment que en una època es va convertir en un referent de compres del sector de l'automòbil, però que ara és més un aparador on els que s'acosten ho fan per curiositat i amb les butxaques buides. Davant d'aquesta situació un anunci esperançador o al menys d'ajuda. El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va anunciar que una de les mesures a curt termini que té projectades el nou Executiu és la de la reducció d'impostos per a la compra de vehicles de baix consum o no contaminants.

El ministre d'Economia va explicar que l'aplicació d'incentius fiscals és allò que té en les mans el Govern per poder ajudar al sector de l'automòbil que veu que amb la crisi s'agreuja la seva situació. Tot i no ser una responsabilitat pròpia del seu departament, i donat que al moment de la inauguració de la fira, el ministre de Finances, Jordi Cinca, no va acudir, com es preveia, Alcobé es va atrevir a anunciar aquesta mesura que vol incentivar la compra de vehicles no contaminants. Alcobé va especificar que aquesta ajuda fiscal serà tant per a la compra de vehicles híbrids, com també per aquells de baix consum i poc contaminants.

El ministre va fer referència al mal moment del sector automobilístic, que assegura que es veu afectat per la crisi perquè «depèn de la confiança dels consumidors i del finançament». També va explicar que hi ha alguna «marca que sí que nota una certa recuperació».

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA), Maite Mas, va manifestar que els expectatives creades són les d'aconseguir una màxima afluència de públic i assolir el major número de vendes. Una expectativa optimista si es compara amb la resta dels representants dels concessionaris expositors que va consultar aquest rotatiu i que es mostraven més pessimistes sobre els resultats que en pocs dies es podran analitzar.

REPLANTEJAMENT DE LA FIRA / Des del sector consideren que han tocat fons però que aquesta davallada encara pot continuar durant un temps. Part de la responsabilitat li l'atribueixen a les entitats bancàries, perquè segons asseguren aquestes no ajuden molt amb els crèdits. «De moment continuem al fons i la possible recuperació no la veig encara», va explicar Gerard Huerga, d'Interauto.

Els concessionaris presents en la fira també es plantegen reformular-la. Segons asseguren alguns s'hauria de replantejar fer només una edició a l'any de la fira i deixar-ho tot per una. «La de la tardor, que és coberta, perquè a la de l'estiu sempre ens pot ploure com és el cas d'avui», va explicar Fèlix Casado, de Garatge Cosmos.

L'alta presència de núvols i alguna precipitació caiguda al matí, així com la predicció del temps per avui és un condicionant, en aquest cas negatiu, per al possible èxit d'assistència que pugui tenir aquesta 26a edició. «Esperem que no plogui, encara que no pinta molt bé, esperem equivocar-nos»,va manifestar ahir Huerga. Sigui com sigui, des del comú de la capital encara aposten per aquesta fita perquè «es pot veure totes les novetats dels automòbils i la gent aprofita per venir», va dir la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT