El somni d'or haurà d'esperar

• La pressió de l'Alay i la intensitat del River no poden amb el joc d'equip del Mallorca, que porta la sèrie al 'match ball'
CLARA GARNICA

Peñarroya consola Zamora en acabar el partit al Joan Alay, ahir al vespre Foto: TONY LARA

Demà a les 20.30 hores. Aquesta és la data i l'hora clau per a l'afició i l'equip del River Andorra. El somni de pujar a Leb Or va posposar-se ahir a causa d'un valent i segur Iberostar Mallorca. El joc d'equip i el treball tàctic del conjunt mallorquí va ser massa per al River. Un River de coratge, d'intensitat, d'ímpetu. Però insuficient.

La banqueta del Mallorca, més profunda ahir, va prendre el timó del partit. Encapçalats per Shaun Green, 23 punts i 24 de valoració, van poder, poc a poc, trencar la igualtat inicial al marcador. Així, amb el pas dels minuts, l'Iberostar va anar augmentant la seva diferència al camp i també al resultat de l'electrònic.

Això sí. L'afició va ser més que el cinquè home del River. Una força i un exemple que mereix i cal que es mantingui. Una afició que ahir va presentar definitivament la personal seva candidatura per ser d'Or.

La primera part va acabar amb empat tècnic, malgrat que el Mallorca va finalitzar un punt per sobre. La forta pressió del públic no va intimidar el conjunt balear, que va anar de menys a més. Un excel·lent Zamora al primer quart (anotant, assistint i fins i tot rebotejant), marcant el ritme, va permetre que el River finalitzés el primer quart 4 punts per sobre. L'elèctric Pablo Sanchez i la insistència de Matalí (màxim anotador del River amb 18 punts) el van acompanyar.

El segon quart va ser una altra cosa. Les faltes personals dels homes alts del River (Casals 3, Johnson, 2) van condicionar la defensa i l'atac. Peñarroya va apostar llavors per quatre petits i una defensa zonal, que no va ser suficient per aturar el conjunt d'Inca. Va anar creixent, veient-se capaç de guanyar gràcies a l'encert de Torres dins de la pintura (12 de punts amb un encert del 100% els segons 10 minuts) i la direcció dels seus bases. L'equip dirigit per Francisco Sastre va mostrar-se com un conjunt sòlid i confiat.

La segona part va començar tal i com va acabar la primera part. El River amb quatre petits, vivint més de la rauxa i de la qualitat individual, i el Mallorca completant un joc més d'equip i tàctic, ara amb Torres liderant el joc i Green a la línia de tres. Imparable aquest segon amb tres triples consecutius (12 punts al quart). A falta de tres minuts el Mallorca va situar la màxima diferència al marcador, 10 punts per sobre. Peñarroya va veure's forçat a demanar temps mort.

Arriba l'èpica / Mentrestant a dins Torres seguia fent de les seves, el River va apel·lar a l'èpica per acostar-se al marcador i creure en la remuntada. Un parcial de 8 a 0 va retornar les esperances del conjunt andorrà. La victòria tornava a ser a tocar al final del tercer quart, el qual va acabar amb el Mallorca només dos punts per sobre.

Però de nou el quart quart va trencar les esperances. El Mallorca va presentar les seves millors cartes i va deixar poques escletxes per creure en la remuntada. Matalí i Zamora no van estar tant encertats i va trobar-se a faltar la companyia d'homes claus com Johnson (ahir 7 punts) i Holmes (15 punts, però cap encert en el tir de 2).

Malgrat el joc d'equip exposat pel Mallorca, només tres jugadors van destacar en l'aspecte anotador. Torres, va ser el millor del partit i el màxim anotador amb 25 punts i 26 de valoració, ben acompanyat per Green amb 23 punts i Axton amb 17, aquest darrer especialment protagonista a l'últim període.

Les cares de desil·lusió dels jugadors i cos tècnic del River eren palpables al final del partit. Però Joan Peñarroya, sempre prudent durant tota l'el·liminatòria, va apostar ahir per l'optimisme i per afrontar el partit decisiu amb totes les garanties de victòria. «Hem demostrat al llarg de tota la temporada que tenim equip de sobre per guanyar a Inca», va manifestar, exposant que ara toca oblidar el més aviat possible la derrota d'ahir: «Qui es recuperi millor de les victòries i de les derrotes de la sèrie serà el que afrontarà millor el partit». Dit i fet. Ara toca recuperar-se i demà prolongar el somni de l'ascens.