PUBLICITAT

Portugal fixa a finals del 2012 la data per signar el conveni de doble imposició

  • L'ambaixador lusità considera que l'acord pot avançar en paral·lel a les reformes fiscals que es vagin fent al país
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Damas conversa amb Cinca durant la reunió mantinguda ahir Foto: ANA / A.R.

Mario Damas Nunes, ambaixador de Portugal, va manifestar ahir que la redacció del conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i el país lusità pot avançar en paral·lel a les reformes fiscals que es vagin fent al país. D'aquesta manera, Mario Damas considera que s'arribarà en condicions per a la seva signatura a finals del 2012 o a principis del 2013 com a molt tard. L'ambaixador lusità va fer aquestes declaracions després de reunir-se ahir al matí amb el ministre de Finances i Funció Publica, Jordi Cinca, en el marc de la roda de contactes que està duent a terme amb els nous interlocutors governamentals.

El diplomàtic lusità va explicar a l'ANA que l'objectiu de la trobada pretenia sobretot realitzar un intercanvi d'impressions per tenir una visió general de les primeres mesures que vol prendre el Govern en temes de l'àmbit econòmic i comercial. Així, va informar que van parlar de la situació de la CASS, dels horaris comercials i les possibles modificacions, del turisme, de la implantació de l'impost als no residents i de l'impost d'activitats econòmiques, entre d'altres aspectes.

Damas va destacar que els dos països poden estar en condicions de signar el conveni per evitar la doble imposició que grava les exportacions de serveis des d'Andorra a finals del 2012 o a principis del 2013, sempre i quan Andorra avanci en la reforma del marc fiscal. L'ambaixador portuguès és de l'opinió que es pot treballar en paral·lel la redacció del conveni mentre s'apliquin les reformes fiscals a Andorra, i així arribar a la data amb la feina avançada i per tal que el conveni es pugui signar amb la màxima celeritat.

El conveni de doble imposició ha de ser el pas següent en la relació entre els dos països, després de la signatura de l'intercanvi d'informació fiscal que es concretar el 30 de novembre del 2009 i que va entrar en vigor el passat 31 de març. De fet, amb el país lusità hi ha un protocol d'entesa per aconseguir aquests convenis de doble imposició. Paral·lelament, també s'està treballant per tancar convenis amb França i Espanya.

El diplomàtic va explicar també a Jordi Cinca la situació econòmica i financera en la que es troba el seu país, així com el procés electoral que culmina demà amb els comicis legislatius. Damas va exposar que considera que els problemes de Portugal i d'Andorra són quasi idèntics i que l'únic que canvia és la proporció.

Establiment d'un banc portuguès / Damas també va parlar sobre el possible establiment al país d'un banc portuguès. L'ambaixador va assegurar que l'interès continua sent-hi, però que s'està a l'espera de les reformes legislatives fiscals que ho permetin.

En aquest sentit, ja existeix un interès públic del Banco Espiritu Santo de poder establir-se al Principat i explorar les possibles vies de negoci. També estaria interessat el tercer grup bancari portuguès, el Grup Caixa General de Depósitos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT