PUBLICITAT

Controls d'alcoholèmia tots els caps de setmana de juny, juliol i agost

  • La campanya s'iniciarà cada dijous a les 22 h i finalitzarà diumenge també a les 22 h
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un control d'alcoholemia Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Ministeri de Justícia i Interior va fer públics ahir els quatre nous períodes en què es duran a terme els controls preventius d'alcoholèmia, previstos des d'aquest mes fins al gener del 2012. El primer període de la campanya correspon a cada cap de setmana durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, des de les 22 hores del dijous fins a les 22 hores del diumenge. La campanya començarà el proper 16 de juny i finalitzarà l'11 de setembre.

D'altra banda, el segon període s'ha establert del 17 al 23 d'octubre, de les vuit de la tarda a les vuit del matí. La campanya continuarà del 14 al 20 de novembre, també de les vuit del vespre a les vuit del matí, i finalment, el darrer període serà el corresponent a les festes de Nadal, del 22 de desembre al 8 de gener, de les vuit del vespre a les vuit del matí.

La campanya de prevenció i d'informació a l'opinió pública té per objectiu principal disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d'alcohol. Per aquest motiu, la Policia seguirà lliurant gratuïtament els tests d'alcoholèmia als conductors dels vehicles durant aquests controls.

Interior va recordar que la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre dels 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, el Codi fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang pels conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l pels no professionals.

En aquests dos darrers supòsits els conductors estaran constituint un delicte, que pot arribar a ser de pena de presó fins a dos anys i privació del permís de conduir fins a quatre anys pels professionals, i pena de presó de fins a un anys o arrest, i privació del permís de conduir fins a tres anys pels no professionals. Finalment, els que refusin sotmetre's a la prova de control d'alcoholèmia o tòxics poden arribar a afrontar una pena de privació del permís de conduir de fins a tres anys, i fins a quatre anys pels conductors professionals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT