PUBLICITAT

La CEA planteja a Martí millorar el Servei d'Ocupació

  • La patronal considera urgent aplicar mesures per evitar el dèficit de la CASS
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Toni Martí saluda als membres de la Junta Directiva de la CEA, ahir. Foto: ANA / A.R.

No és la primera vegada que ho fan. Primer al Govern de Pintat, i després al de Bartumeu i, ara, al de Martí, la Confederació Empresarial d'Andorra (CEA) reivindica una reforma del Servei d'Ocupació. La situació de recessió econòmica és la que fa que aquesta demanda sigui ara més urgent donat l'augment de persones que es troben en situació d'atur. Així li ho van plantejar ahir els membres de la Junta Directiva de la CEA al cap del Govern, Toni Martí, en una reunió que s'emmarca en el seguit de trobades que el cap de l'Executiu està mantenint aquest dies amb els diferents agents econòmics del país.

Agilitzar el servei d'Ocupació per tenir una millor eficàcia en la conjugació de les ofertes i les demandes de treball és una de les principals preocupacions que té la confederació empresarial.

«Cal frenar les gran davallades que tenim en l'ocupació», va explicar Xavier Altimir, president de la patronal. Davant d'aquest problema la CEA va incidir en la importància de tirar endavant la nova norma de rehabilitació dels edificis per ajudar a sortir del forat al sector de la construcció que, ara per ara, és el més afectat.

Una altra qüestió que els empresaris consideren primordial i «urgent de resoldre» és el forat, en aquest cas econòmic, de la CASS. «S'han de seguir una sèrie de mesures perquè la seguretat social no continuï tenint els 30 milions de dèficit», va explicar Altimir. En aquest sentit la CEA ha creat una comissió perquè el seu representant al Consell d'Administració de la CASS proposi tot un seguit d'accions i es treballi en aquest sentit.

Sintonia màxima / Altimir va fer un balanç positiu de la primera trobada amb el cap del Govern. «La sintonia és màxima, tots sabem que estem en una situació delicada i tots volem reactivar l'economia», va explicar el president de la CEA.

Els membres de la junta directiva de la confederació van aprofitar aquesta primera posada en contacte amb el màxim mandatari de l'Executiu per explicar formalment en què treballa la CEA i les associacions que hi formen part. A més de la Junta Directiva, la trobada va comptar amb el representat del Club de Joves Empresaris de la organització.

Ara però, des de la confederació esperen treballar conjuntament amb el Govern per tots aquests temes i d'altres que s'exposaran amb l'únic objectiu de reactivar l'economia i paral·lelament frenar la davallada d'aturats en el mercat laboral andorrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT