PUBLICITAT

Naudi, Salazar i Cornella es postulen per liderar el PS

  • Advoquen per reflectir el «relleu generacional» a l'equip de la nova direcció del partit
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Naudi, candidat a presidir el PS, en una imatge d'arxiu. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Víctor Naudí, Judit Salazar i Marc Cornella han fet oficial aquest divendres la seva candidatura al comitè executiu del Partit Socialdemòcrata en una carta a tots els militants. Els tres candidats han expressat en el seu comunicat que tenen la voluntat de renovar el funcionament del partit adaptant-se a les noves demandes de la societat andorrana i als reptes de la crisi econòmica, i que ho volen fer aplegant el màxim de sensibilitats socialdemòcrates. Tot i que encara no han definit els objectius d'aquesta candidatura, Judit Salazar ha informat que s'han fixat l'objectiu de tancar el programa de la seva candidatura al llarg de la setmana vinent.

La primera candidatura presentada per al comitè executiu del PS és la de Víctor Naudi com a president, Judit Salazar com a primera secretària i Marc Cornella com a secretari d'organització. La resta de la candidatura és en llista oberta, és a dir, que s'hi poden afegir tots els candidats que vulguin i els militants voten les persones que prefereixen. En aquest sentit, Salazar ha indicat que encara no saben qui es podria afegir a la candidatura, però que intentaran animar a la gent de manera que es pugui aconseguir un executiu plural i heterogeni que representi el màxim de sensibilitats socialdemòcrates.

Quant als objectius de la candidatura encapçalada per Naudi, al llarg de la setmana vinent els tres candidats es reuniran per acabar de definir-los i elaborar un programa que hauran de presentar al congrés del proper dia 18 de juny. El que sí que ha avançat Salazar és que volen aconseguir ‘acostar-nos a la gent i trobar noves fórmules per integrar la societat en la dinàmica dels partits'.

Pel que fa a Esquerra Socialista, Salazar ha assegurat que es parlarà també amb els integrants d'aquest corrent perquè es volen tenir en compte totes les sensibilitats. En el comunicat enviat pels candidats al comitè directiu també fan referència a la voluntat d'engegar una ‘renovació sòlida i comuna' i treballar per l'alternança democràtica.

Alternatives descartades / Quant a la possibilitat que al congrés es presentin altres candidatures, Esquerra Socialista ja va descartar aquesta mesura. La consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, per la seva banda, que s'havia ofert per contactar amb militants perquè elaboressin una candidatura, ha confirmat que amb la presentació d'aquests candidats ja no tirarà endavant cap altra candidatura. Ha aclarit que ella no pretenia elaborar cap candidatura sinó només col·laborar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT