PUBLICITAT

Un passeig per 4 parròquies

  • Amb 8.238 metres de recorregut i un desnivell màxim de 198 metres és un camí apte per famílies i esportistes
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Montserrat Capedevila i Consol Naudí, en primer pla, ahir. Foto: ANA / N. M.

El camí interparroquial del Tomb de les Neres va ser inaugurat ahir amb la presència de prop d'una cinquantena de persones entre les que van destacar els cònsols de Canillo, Encamp, Ordino, la Massana i Escaldes, segons va informar l'ANA. La comitiva va fer el recorregut sencer de 8.238 metres amb un desnivell màxim de 198 metres, que passa per les quatre parròquies altes. La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, va explicar que és el segon camí interparroquial que s'inaugura i que té la particularitat que és adequat tant per a esportistes que hi van a entrenar com per a famílies amb nens. Naudí, a més, va destacar la possibilitat d'observar la flora i la fauna de la muntanya que va definir com a espectacular.

Els 8.238 metres de camí que recorren les quatre parròquies altes pel Tomb de les Neres són accessibles per a tothom. Així ho van demostrar ahir els cònsols, consellers, tècnics i d'altres excursionistes que s'han apuntat a la inauguració. La comitiva va sortir del Coll d'Ordino, va baixar pel camí del Coll d'Ordino i va anar girant cap a la Font del Mallol a la zona de la Massana, on van poder observar una zona boscosa de pi negre. Després d'esmorzar a la Font del Mallol, els excursionistes van continuar cap a la Solana d'Encamp, amb alguns pins rojos, i van passar per Canillo fins arribar altre cop al Coll d'Ordino.

Naudí va explicar que aquest recorregut és apte per fer una «agradable passejada en família» però que també és un bon lloc per als entrenaments dels esportistes perquè és pla però a una alçada important. De fet, Naudí va avançar que l'organització de la Ultra Trail l'ha fixat com a camí alternatiu en cas que faci mal temps, i que la travessa que s'organitza a l'agost entre Ordino i la Massana també en farà un recorregut.

La cònsol ordinenca va destacar la flora i la fauna que es poden trobar, i va indicar que si es fa la visita a primera hora del matí es poden veure muflons i fins i tot algun cabirol. A més, el fet que sigui un camí d'ombres i que hi hagi berenadors el fan encara més agradable.

Aquest és el segon camí interparroquial que s'inaugura després del que es va obrir al 2009 entre Sant Miquel d'Engolasters i Canillo,



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT